Hot!

Lening

Lening

De lening is een bepaald bedrag dat je leent van de bank. Over het bedrag wat u leent komt er rente overheen: hypotheekrente. Je bent verplicht de rente terug te betalen aan de bank, dat gaat over een lange periode. De meeste mensen doen er 30 jaar over om de lening terug te betalen. De bank incasseert de hypotheekrente iedere maand van je bankrekening. 

Er zijn veel verschillende soorten leningen, dit zijn de meest gebruikte leningen;

*Spaarhypotheek: dit is een hypotheek waarbij je een hypotheek afsluit en aan het einde van de periode alles aflost in één keer. Over de gehele periode heeft u dan de tijd om dit bedrag bij elkaar te sparen.

*Lineaire hypotheek: bij een lineaire hypotheek betaald u elke maand hypotheek met de rente erbij over het bedrag wat nog afgelost moet worden. In het begin van de hypotheek is de rente hoog waardoor het betaalbedrag hoger ligt door de rente. Over de tijd heen wordt uw schuld lager waardoor het rentebedrag ook lager wordt. Zo komt u voordeliger uit aan het einde van de periode omdat u minder rente betaald.

*Beleggingshypotheek: dit is een lening waar u uw maandelijkse bedrag betaald, rente en extra geld om mee te beleggen. Aan het einde van de periode kunt u uw schulden aflossen met het geld wat u (mogelijk, niet zeker) heeft verdient aan beleggen. Bij deze hypotheek komt veel risico’s omdat u ook afhankelijk bent van de beurs. Mocht het beleggen niet goed gaan dan kunt u dat geïnvesteerde geld kwijtraken en langer doen over het aflossen van uw hypotheek.

*Aflossingsvrije hypotheek: deze hypotheek lijkt erg veel op de spaarhypotheek, u lost alles af aan het einde van de periode behalve de rente. De rente betaald u maandelijks waardoor u alleen het leenbedrag terugbetaald.

*Annuïteitenhypotheek: bij deze vorm van hypotheek verandert de samenstelling van uw rekening geleidelijk. In het begin van de periode betaald u veel rente en weinig aflossing geld. Over de gaat u minder rente betalen en meer aflossings geld.

Aflossing

Er zijn verschillende soorten vormen van aflossing. Wanneer u een nieuwe hypotheek afsluit, dan heeft u de optie uit twee hypotheekvormen. Het is de bedoeling dat je daarbij iedere maand een deel van je lening aflost. Het is de bedoeling dat u uw hypotheek in maximaal 30 jaar aflost.

Daarnaast zijn er verschillende soorten hypotheekvormen waar u een bedrijf bij elkaar spaar om aan het einde van periode het in één keer kan aflossen. De meerderheid van de mensen hebben deze vorm van hypotheek. Ook bestaan er aflossingsvrije hypotheken. Helaas is deze vorm van hypotheek niet meer beschikbaar. 

Verzekering

Wanneer u een hypotheek neemt kunt u daarbij twee soorten verzekeringen afsluiten. 

*Levensverzekering

*Woonlastenverzekering

Een levensverzekering voorziet van een uitkering na overlijden. Mocht er nog een hypotheek openstaan dan zorgt deze verzekering ervoor dat de schulden niet worden doorgegeven aan naaste familie. Met de woonlasten verzekering kunt u het risico verzekeren van arbeidsongeschikt etc. In de meeste gevallen bent u verplicht om een levensverzekering af te sluiten. De woonlastenverzekering is niet verplicht, maar het wordt zeker aangeraden. Het is belangrijk om naar uw persoonlijke situatie te kijken en af te vragen of deze verzekering van toepassing is voor u.

Tags:

Leave a comment