Hot!

League of Legends

League of Legends

League of Legends is uitgebracht door Riot Games in 2009. League of Legends is een MOBA game (multiplayer online battle arena). Het kan enkel online gespeeld worden, dit kan door tegen andere mensen of bots te spelen. Bots worden door de computer bestuurd en zijn dus ook best makkelijk om te verslaan.

Gameplay

In League of Legends zijn er 2 teams die het tegen elkaar opnemen voor de overwinning. De teams bestaan meestal uit 5 spelers, maar er is ook een spelmodus met 3 spelers per team. Dit is afhankelijk of je voor Summoners Rift (5 spelers) of Twisted Treeline (3 spelers) kiest. Elk team heeft een Nexus, om te winnen moet je de Nexus van het andere team vernietigen. De spelers verdienen door het spel heen gold, Dit verdienen ze door de minions te vernietigen. Ook krijgt elke speler 1 gold per seconde. League of Legends heeft in totaal 145 karakters, om het spel te beginnen moet je natuurlijk een karakter kiezen om te spelen. Elk karakter heeft in totaal vier vaardigheden, elke keer als je een level om hoog gaat kun je deze vaardigheid upgraden. De laatste vaardigheid, ook wel de ultimate genoemd is het sterkst. In totaal kun je per potje maximaal level 18 bereiken. Dit betekend dat je 3 vaardigheden 5 keer kunt upgraden en je ultimate maar 3 keer. Dit komt natuurlijk omdat de ultimate al heel sterk is, waardoor je hem maar 3 keer kan upgraden.

Taken in het spel

Alle karakters uit het spel hebben een bepaalde rol gekregen toen ze zijn ontworpen. Hier zijn een paar rollen:

De tank: De tank speelt meestal op toplane. De toplaner koopt dan ook veel defensieve items, dit zal helpen om veel levens te krijgen om het team te beschermen.

De ADcarry: De ADcarry speelt vrijwel altijd botlane. De meeste ADcarry’s kunnen veel schade aanrichten als ze het goed doen in de lane. Het enige nadeel is dat de ADcarry weinig levens heeft, waardoor de ADcarry makkelijk gedood kan worden.

De Support: De support speelt altijd botlane met de ADcarry. De support heeft als taak om de ADcarry zo goed mogelijk te helpen en beschermen van de tegenstanders. De support heeft vaak krachten die erg ondersteunend zijn, maar die weinig tot geen schade aanrichten.

De Jungler: De Jungler speelt in het jungle gedeelte van de map. De jungler heeft de taak om de monsters in de jungle te vernietigen. Naast monsters vernietigen worden er ook ganks verwacht van een jungler. Ganks zijn aanvallen waar de jungler een andere lane komt ondersteunen door te helpen met vechten.

Lanes

In de map Summoners Rift heb je vier verschillende lanes. Toplane, Midlane, Botlane en jungle, Meestal vind je op toplane de tank en op mid een ability power character. Botlane word gespeeld door de ADcarry en de support. De top en botlane hebben 1 open zijkant en midlane heeft 2 open kanten.

In spel aankopen

League of Legends is een free to play spel, dit houd in dat het geen cent kost om te spelen. Maar in het spel zelf kunnen er wel aankopen gedaan worden. Met echt geld kun je RP (Riot Points) kopen, Met die Riot points kun je van alles kopen. Vaak worden er skins gekocht van RP, dit geeft je karakter een nieuwe een coolere look. Ook kun je hextech kisten en sleutels kopen, als je deze kisten opent maak je kans op een skin of een karakter. Helaas zal je de skin of het karakter niet gelijk krijgen, Je moet ze naar permanent upgraden om ze te verzilveren. Dit doe je met Blue & Orange essence.

Tags:

Leave a comment