Hot!

Laminaat

Laminaat

Laminaatvloeren, tegenwoordig zijn ze overal te vinden. Laminaat vloeren zijn er in alle kleuren te vinden en zijn gemakkelijk te leggen, alhoewel het passende maken hiervan soms niet altijd even gemakkelijk gaat.  

Ondanks de kleuren van het laminaat zijn er meestal veel verschillende soorten met hetzelfde patroon, er komt meestal een houtachtig patroon naar voren wat een hele leuke look geeft aan je vloer. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je op echt hout loopt maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.  

Laminaat is een vloerbedekking die de meeste mensen in hun woning hebben, laminaat wordt over het algemeen ook het meest gekozen omdat dit makkelijk te leggen is, vrij goedkoop in vergelijking met tegels en is ook nog is ontzettend mooi. Laminaat zijn in principe planken die gemaakt zijn van kunststof met hierop een houten laagje of een imitatie houten laagje.  

Bij het leggen van laminaatvloer komt er niet zoveel bij kijken als bij het leggen van een tegelvloer. Het verschil zit hem voornamelijk in het op maat maken van de tegel of het laminaat en het cement die je hiervoor moet gebruiken. Daarnaast zijn de laminaat planken gemakkelijk in elkaar te klikken en hierdoor strakker op elkaar te leggen, dit lukt niet bij het leggen van tegels. Men kiest er wel is voor om tegellook laminaat te leggen, dit zijn wat kleinere stukken laminaat met de looks van een tegel, je zou haast denken dat het een tegel is. Maar de manier waarom het aanvoelt verraad zichzelf al. Het is uiteindelijk een stuk laminaat.  Ook de dichtheid tussen de laminaat tegels in is een stuk kleiner dan de speling tussen tegels in. Tegel look laminaat is wel erg aan te raden als u een stijlvolle inrichting wilt creëren.  

Hoe leg je laminaat? Laminaat is niet op een kale harde grond te leggen omdat dit vooral gekraak en slijtage gaat opleveren. Daarom legt brengt men als eerst een onderlaag aan wat voor demping zorgt. Er zijn ook laminaat soorten die je aan de vloer vast kunt lijmen, deze laminaat soorten zijn meestal ook wat dikker en zwaarder in vergelijking met de normale laminaat soorten. Daarnaast is het isolatiemateriaal ook nog is erg goed tegen het verwerken van vocht. Bij laminaat gaat het er voornamelijk om dat je weet hoeveel planken er zullen passen in een kamer en zijn er vervormingen wat voor belemmering zorgt. Het makkelijkste is om in een hoek te beginnen en vanuit hier in een rechte lijn naar de andere hoek te gaan, vervolgens ga je door in de breedte om zo de gehele kamer vol te krijgen. Het is wel verstandig om een beetje ruimte te bewaren tussen de wand en het laminaat, dit is bedoeld om aan het einde de plinten te kunnen plaatsen. De plinten zorgen voor een mooie afwerking.  

Kortom laminaat vloeren zijn er is alle soorten en maten en zijn gemakkelijker te leggen dan een andere soort vloer. Hierdoor wordt het laminaat vloer vaker gekozen dan andere soorten vloeren en is meestal vele malen goedkoper.  

Parket Care laminaatvloeren

Tags:

Leave a comment