Hot!

Kruidnagel

Kruidnagel

Kruidnagels bieden veel voordelen voor de gezondheid, waarvan sommige steun bieden aan de spijsvertering, antimicrobiële eigenschappen hebben, kankerbestrijding bestrijden, de lever beschermen, het immuunsysteem stimuleren, diabetes controleren, botkwaliteit behouden en anti-mutagene eigenschappen bevatten, evenals vechten Tegen orale ziekten en hoofdpijn, terwijl ook aphrodisiaca eigenschappen worden weergegeven. Kruidnagels zijn een van de kruiden die inheems zijn aan Aziatische landen zoals Indonesië, India, Pakistan, en zelfs gebieden van Oost-Afrika. Het is inheems aan de Maluku-eilanden in Indonesië. Ze zijn een populair aroma dat op verschillende manieren over de hele wereld wordt gebruikt, vooral in Azië. Kruidnagels vormen de culinaire basis in een aantal verschillende Aziatische keukens. Kruidnagel, net zoals vele andere specerijen uit Azië, heeft een grote geschiedenis achter het. In de 13e en 14e eeuw werden kruidnagels helemaal van Indonesië naar China, India, Perzië, Afrika en Europa vervoerd. In deze tijd hadden kruidnagels een zeer hoge prijs, waardoor oorlogen voor monopolie over de productie van kruidnagel en de distributie begonnen. Er werden veel oorlogen gevoerd om de eilanden Maluku te beheersen tijdens zowel de middeleeuwse als de moderne periode. De Nederlanders kwamen overwinning en hield de Maluku eilanden al heel lang. Vandaag is kruidnagel een heel belangrijk commercieel gewas over de hele wereld.

Gezondheidsvoordelen van Kruiden

Beter spijsvertering: Kruidnagels verbeteren de spijsvertering door de afscheiding van spijsverteringsenzymen te stimuleren. Kruiden zijn ook goed voor het verminderen van winderigheid, maag irritatie, dyspepsie en misselijkheid. Ze kunnen geroosterd, gepoederd worden, en worden genomen met honing voor reliëf in spijsverteringsstoornissen.

Antibacteriële eigenschappen: Kruidnagels zijn getest op hun antibacteriële eigenschappen tegen een aantal menselijke pathogenen. De uittreksels van kruidnagels waren krachtig genoeg om die pathogenen te vermoorden. Kruid uittreksels zijn ook effectief tegen de specifieke bacteriën die cholera verspreiden.

Chemo-preventieve eigenschappen: Kruidnagels zijn van belang voor de medische gemeenschap door hun chemopreventieve of anti-carcinogene eigenschappen. Tests hebben aangetoond dat ze nuttig zijn bij het beheersen van longkanker in zijn vroege stadia.

Lever Bescherming: Kruidnagels bevatten hoge hoeveelheden antioxidanten, die ideaal zijn om de organen te beschermen tegen de effecten van vrije radicalen, vooral de lever. Metabolisme, op de lange termijn, verhoogt de vrije radicalen productie en lipidenprofiel, terwijl de antioxidanten in de lever verminderen. Kruid uittreksels zijn nuttig om die effecten tegen te gaan met zijn hepatoprotectieve eigenschappen.

Diabetes Control: Kruidnagels zijn gebruikt in vele traditionele remedies voor een aantal ziekten. Een dergelijke ziekte is diabetes. Bij patiënten die aan diabetes lijden, is de hoeveelheid insuline die door het lichaam wordt geproduceerd niet voldoende of wordt er geen insuline geproduceerd. Studies hebben aangetoond dat extracten uit kruidnagels op bepaalde manieren imiteren en helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

Botbehoud: De hydro alcoholische extracten van kruidnagels omvatten fenolische verbindingen zoals eugenol en derivaten daarvan, zoals flavonen, isoflavonen en flavonoïden. Deze extracten zijn bijzonder behulpzaam bij het behoud van botdichtheid en het mineralengehalte van bot, evenals het verhogen van de treksterkte van botten bij osteoporose.

Anti-Mutagene Eigenschappen: Mutagenen zijn die chemicaliën die de genetische make-up van het DNA veranderen door mutaties te veroorzaken. Biochemische verbindingen gevonden in kruidnagels, zoals fenylpropanoïden, bezitten anti-mutagene eigenschappen. Deze werden toegediend op cellen behandeld met mutagenen en ze waren in staat om de mutagene effecten tot een significant tempo te beheersen.

Versterkt het immuunsysteem: Ayurveda beschrijft bepaalde planten om effectief te zijn bij het ontwikkelen en beschermen van het immuunsysteem. Een dergelijke plant is kruidnagel. De gedroogde bloemknop van kruidnagel bevat verbindingen die bijdragen aan het verbeteren van het immuunsysteem door het verhogen van de witte bloedcellen, waardoor de vertraagde overgevoeligheid van het type wordt verbeterd.

Tags:

Leave a comment