Hot!

Is gemberthee gezond?

Is gemberthee gezond?

Gember staat bekend als een medicijn en is in veel keukens een standaard ingrediënt. Ontbreekt het nog in jouw keuken? Dan zal ik jou overtuigen om zo snel mogelijk gember te gaan aanschaffen, omdat het echt super gezond is!

Wat is gember eigenlijk? Gember is tegenwoordig overal te verkrijgen. Het is letterlijk een stokje wortel van een gemberplant. De gemberplant is familie van de kurkuma, kardemom en galangawortel. Je kunt gember als gemalen kruiden kopen, maar ook gemberthee is erg populair. Maar Gember is erg gezond en wordt ook gezien als remmer voor vele kwalijke ziektes en pijnlijkheden.

Gember is een krachtige ontstekingsremmer. De stof die in de gember zit en dit mogelijk maakt is 5-gingerol. Deze stof zorgt er voor dat vele chronische klanten en ziektes afgeremd worden of zelfs vernomen worden. Gember word ook gezien als medicijn tegen menstruatiepijn. Er is een onderzoek gepleegd bij 150 vrouwen, er bleek uiteindelijk dat bij de meeste vrouwen na het innemen van gember de pijn werkelijk verminderd was.

Gember vermindert ook artrose en reumatische artritis. Veel mensen krijgen vroeg of laat klachten last aan hun gewrichten. Gember staat er ook om bekend om dit probleem op te lossen. Het helpt enerzijds de chronische ontstekingen tegen te gaan, maar verlost de pijn ook nog eens.

Wat Gember nog zo eens dubbel gezond maakt is het feit dat Gember de opname van voedingsstoffen verhoogt. Vaak krijgen mensen onvoldoende voedingswaarden in. Dit kan er voor zorgen dat de weerstand slechter wordt en dat kan ervoor zorgen dat mensen vaker ziek worden. Gelukkig verhoogt Gember de opname van voedingsstoffen en verbeterd het afweersysteem. Gember kan de opname van voedingsstoffen uit je darmen tot wel 200% verhogen. Dit is alleen maar nog een reden om bij elk recept gember toe te voegen. Gember houdt ook je bloedsuikerspiegel in balans. Dit helpt bij het afvallen. Gember helpt het verbeteren van de werking van insuline (wat helpt bij het afvallen) en je insulinegevoeligheid. Het verhoogt de opname van glucose van je spier- en vetcellen. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel en insulinegehalte in jouw bloed een stuk sneller daalt.

Wat een van de populairste functies is van Gember. Is dat het de hersenfuncties verbetert. In een oud onderzoek is gebleken dat gember helpt bij de reactiesnelheid, concentratie en denkvermogen. Simpelweg: Het zorgt ervoor dat jij je beter concentreert. Heb je ook last van misselijkheid? Dan wordt je ook aangeraden om gember in te nemen. Er is namelijk bewezen dat Gember helpt bij misselijkheid. Je kunt het best dan Gemberthee gaan drinken.

De grote vraag blijft dan: Op welke manier moet ik Gember innemen? Er zijn zoveel verschillende manieren om Gember binnen te krijgen. Je kunt het als thee drinken, maar je kunt het ook toevoegen aan sappen, snoepjes, smoothies eigenlijk alles wat eetbaar is. Het enige wat veel mensen minder vinden aan Gember, is de smaak. Het heeft bijna geen smaak, maar je moet het gewoon tijd geven dan zal de smaak wel wennen. Dan zal je Gember dagelijks willen eten.

Tags:

One Comment

    • peter
    • 20 oktober 2020

    Gember kan van invloed zijn op diabetische meet apparatuur, dus dan kunnen je waardes verkeerd uitgelezen worden. Pas er mee op als je echt diabetisch bent.

Leave a comment