Hot!

Introductie blackjack

Introductie blackjack

Blackjack is een kaartspel wat vaak word gespeeld in casino’s om geld te verdienen of kunt verliezen. Het doel van de game is om de host of de bank te verslaan. Om de bank te verslaan moet je dichter bij 21 komen dan je host of de bank. Als de speler hoe dan ook boven 21 uitkomt dan verlies de speler het maakt daarbij ook niet uit hoeveel punten de bank heeft.

Puntentelling blackjack

Alle kaarten die een afbeelding gebruiken bijvoorbeeld een boer of heer zijn 10 punten waard. Kaarten met nummers zijn natuurlijk hun nummer waard dit telt van de kaarten 2-10. Een aas kan 1 of 11 punten waard zijn. Als de dealer hetzelfde aantal punten heeft als jou is het “push” gelijkspel.

Verloop van spel

Blackjack duurt meestal 1 tot 6 kaartspellen meestal is het zo hoe minder kaarten er worden gebruikt des te beter je kans als speler. Ook worden er kaarten geschud wanneer er ongeveer 30 tot 45% van de kaarten over zijn. Je kunt met meerdere mensen blackjack spelen alle mensen spelen tegen de dealer.

Blackjack speel je vrijwel altijd met open kaarten. Nadat spelers hun inzet hebben geplaatst deelt je dealer altijd met de klok mee 2 kaarten uit aan de spelers en 1 aan zichzelf. Als een speler met zijn eerste twee kaarten een 21 scoort, dat doe je met door een aas met een 10, boer, vrouw of heer dan heb je blackjack en krijg je anderhalf keer je inzet terug. Als de dealer ook 21 scoort gelijk met jou heet het standoff en is het gelijkspel. De blackjack kan pas worden uitgedeeld als de dealer geen kans heeft om blackjack te krijgen. Als de dealer wel eens kans heeft om blackjack te krijgen blijft je inzet staan tot de dealer een tweede kaart krijgt. Als je geen blackjack hebt in je eerste twee kaarten speel je door elke ronde geef je aan of je wilt splitsen of verdubbelen.

Splitsen mag je doen als je 2 kaarten van gelijke waarden zijn. Als de speler twee azen splitst en je krijgt nog een aas terug mag je nog een keer splitsen, wil je dat niet mag je nog een kaart nemen.

Verdubbelen zorgt ervoor dat je inzet verdubbeld en krijg je maar een kaart van je dealer. dit wil je eigenlijk alleen maar doen als je verdubbelde score niet boven 21 uitkomt.

Verzekeren mag je gebruiken als de eerste kaart van de bank een aas is. Verzekeren kost een extra inzet dit is meestal de helft van je normale inzet. Dit is handig als je verliest als je dealer een blackjack heeft want nu krijg je het verzekerde bedrag terug dus 2 keer de helft van je inzet. Met verzekeren compenseer je het verlies van je verloren inzet.

Telling kaarten

Nadat een spel gespeeld is worden kaarten meestal niet geschud. Meestal gaan mensen inplaats van schudden gewoon gelijk verder aan de volgende game met de resterende kaarten. Meestal is dit voordelig voor een goed oplettende speler want die houden bij welke kaarten er niet meer in de stapel liggen. meestal heten die mensen card counters en worden als valsspelers beschouwd. Als speler wil je dat er zo min mogelijk afbeeldingen uit je stapel zijn voor blackjack kansen. Je wilt vrijwel altijd kleine kaarten eerst weg hebben. Als je weet hoeveel afbeeldingen er nog in de stapel liggen kun je daarop hoog inzetten en veel winst maken.

Tags:

Leave a comment