Hot!

Hulp bij een uitvaart

Hulp bij een uitvaart

Uitvaart zijn geen leuke dingen om mee te maken, na het vele verdriet komt er ook nog een heleboel geregel bij kijken. Verschillende organisatie bieden hulp om een uitvaart te regelen. Bedrijven zoals; Yarden, Munita en Meride. Bij deze bedrijven kun je dag en nacht terecht, ze helpen je voor, tijdens en na de uitvaart. Wees niet bang dat de uitvaart niet persoonlijke wordt, de specialisten van deze bedrijven regelen alles op de manier hoe u het wilt.

Kosten uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn erg persoonlijk, wil je een eenvoudige uitvaart of juist niet? Bij de bedrijven die hierboven vermeld zijn hebben een gemiddelde vanaf prijs rond de 2.000, – euro. Wat moet er allemaal aanwezig zijn op een uitvaart? Je moet rekening houden met een uitvaartzaal, wil je veel mensen uitnodigen of een besloten groep. Er moet een keuze gemaakt worden tussen begraven of cremeren, hiervan is de prijs ook afhankelijk. Er moet eten en drinken aanwezig zijn, dit ligt ook aan de grote van de groep. Vaak huren mensen een locatie in de buurt af om de uitvaart af te sluiten met een borrel. Er is een uitvaartbegeleider aanwezig die de uitvaart leidt, dit persoon leidt alles tijdens de dienst. Ook worden er kaarten verzonden naar geadresseerde om in te lichten over de uitvaart. Dit zijn de basisdingen die bij een uitvaart komen kijken, er zijn veel meer opties en de bedrijven streven ook naar een persoonlijke uitvaart.

Zelf doen

Een uitvaartbedrijf kan veel regelen maar niet alles, je moet ook een paar dingen zelf regelen. Er moet een kist uitgezocht worden en eventueel op maat gemaakt worden. Je moet nadenken en kiezen welke kleding en sieraden de overledene aan en om krijgt. Er moeten teksten en foto’s uitgezocht worden voor op de linten en de rouwkaarten. U moet nadenken over de toespraak en wie er een toespraak wilt doen en de muziek moet uitgekozen worden. Gaat u voor verdrietige muziek of de lievelingsliedjes van de overledene. Zorg ervoor dat de specifieke wensen van de overledene besproken zijn.

Na de uitvaart moet ik u ook zelf een paar dingen regelen. Denk hierbij aan sociale accounts: facebook, Instagram, whatsapp ect. Ook heel belangrijk het opzeggen van verzekeringen, verenigingen en lidmaatschappen. Eventueel het verkopen of verhuren van een huis en het uitzoeken van de spullen in het huis. Het testament moet geregeld zijn, wie erft wat? Voor het grootste gedeelte kan u hier ook hulp bij krijgen.

Tips

Maak een lijstje met alle ideeën voor de uitvaart, zodat u niks vergeet. Zorg ervoor dat u goed blijft communiceren zoals wel met de familie als met de uitvaartorganisatie. Bekijk de uitvaart vanuit het perspectief van de overledene, vervul zijn of haar wensen. De locatie moet passen bij de overledene, omdat dit de omgeving wordt waar iedereen afscheid gaat nemen van de overledene. U kunt vragen of de gasten iets persoonlijks wilt meenemen van de overledene op deze manier komen de mooie herinneren omhoog en deze kun je samen deze. Een fijne uitvaart is een mooie herinnering.

Tags:

Leave a comment