Hot!

Houtlook tegels

Houtlook tegels

Wat zijn houtlook tegels?

Bent u een liefhebber van een houten look in uw woonkamer? Maar heeft u een hekel aan laminaat en houtenplanken op uw vloer, omdat ze veel onderhoud nodig hebben aangezien ze snel beschadigd worden. Ga dan eens voor de houtlook tegels! Houtlook tegels of terwijl keramische tegels die, zoals de naam je al verteld, lijken op houtplanken. Een keramische tegel is een tegel die gemaakt is van keramiek. Dit ontstaat door klei te bakken op een hoge temperatuur en daarna de tegel met een glazuurlaag af te werken. En daardoor krijgt de tegel de echte houtlook.

Waar voor je geld

Een houtlook tegel is relatief duurder dan laminaat of echte houtplanken op je vloer, omdat het natuurlijk echt kwaliteit is, maar een houtlook tegel heeft geen onderhoud nodig en daardoor ben je op de lange termijn veel goedkoper uit! Ze zijn ook nog eens vlek bestendigd. Superhandig voor als je een feestje wil geven in je woonkamer! Zo hoef je de volgende dag alleen nog maar een natte dweil over je vloer te halen en klaar is kees. Net als nieuw. Je zou niet kunnen zeggen dat er een feestje was de dag ervoor. En zie je het verschil tussen een houtlook tegel en normale houtplanken of laminaat? Nee! Je ziet alleen verschil in je portemonnee, omdat die gevuld is met bespaard geld op de onderhoudskosten!

Vloerverwarming

Naast dat kan je een houtlook tegel ook combineren met een vloerverwarming! Zo heb je die vervelende radiatoren in je woonkamer niet nodig die ruimte in beslag nemen en er ook nog eens niet uitzien als je ze niet recent nieuwe hebt aangeschaft. Want een vloerverwarming is meer dan genoeg om je hele woonkamer te verwarmen. Tegels zijn er namelijk instaat om warmte te geleiden op een efficiënte manier. Zo is je woonkamer in nog geen kwartietje opgewarmd met een vloerverwarming. En het zit ook nog eens verstopt onder de tegels, zodat het geen extra ruimte in neemt. Trek je sokken aan en zet je koude voeten op de grond om ze zo lekker op te warmen met je vloerverwarming!

Soorten houtlook tegels

Voor als je dacht dat het nog niet beter kon met houtlook tegels helpen we je een handje. Er zijn namelijk tallozen soorten houtlook tegels waaruit je kan kiezen. Zo is er voor ieder wat wils. Je kan kiezen uit verschillende legmotieven zoals de visgraatverband. Dan worden dunne-, lange tegels gelegd in een vorm van een ellenboog. Of je kan gaan voor de diagonaal verband. Deze is erg populair, omdat een diagonaal verband je woonkamer namelijk groter laat lijken. Je ogen volgen namelijk de lijnen en die eindigen in de verre hoeken van je woonkamer. Naast de legmotieven kan je ook gaan voor een soort hout. Je kan gaan voor zwarthout om je woonkamer een moderne look te geven. We raden je aan om dan ook alleen te gaan voor zwarthout als je witte meubels hebt of gaat aanschaffen, omdat dat een mooi contrast geeft.

Leave a comment