Hot!

Het lekkerste stoofvlees

Het lekkerste stoofvlees

Voor ons eerste recept gaan we stoofvlees met friet maken. Voor het maken van de stoofvlees geven we je de volgende instructies.

 1. Je moet om te beginnen de uien goed , leuk en zorgvuldig pellen en daarna moet je de uien gaan snipperen maar pas op ! Snipper de uien in niet al te kleine stukjes.
 2. Daarna zoek je thuis naar een stoofpot , maar niet zomaar eentje het beste een ruime stoofpot eentje die veel kan incasseren.
 3. Nadat je de ruime stoofpot hebt gevonden gooi er een klontje boter in en wacht totdat deze smelt.
 4. Zet daarna het fornuis op matig vuur en stoof in de grote stoofpot die je gevonden hebt de niet al te fijne stukjes uien , een belangrijk iets waar je op moet letten is dat je de uien niet te bruin laat bakken.
 5. Daarna kan je het vlees wentelen in bloem let op dat je dat niet te lang doet hou het kort , anders verpest de smaak.
 6. Nadat je het vlees gewenteld hebt kan je ze gaan schroeien maar dit moet in een andere pan of eventueel een speciale braadpan , doe dit totdat ze een goudbruin kleurtje hebben.
 7. Terwijl je aan her bakken bent doe je bij het vlees wat peper zoveel als jij zelf wilt , zoveel zout als je erop zou willen en uiteindelijk voeg er wat specerijen bij.
 8. Nadat je alles heb toegevoegd en ze een goudbruin kleurtje hebben kan je het vlees toevoegen bij uien in de grote stoofpot.
 9. Daarna doe je in de pan waarin je het vlees goudbruin hebt laten worden bier en je blus je de aanbaksels met het bier die je zojuist erin hebt gedaan dit noem je deglaceren het bier kookt en de aanbaksels van het vlees worden los gebracht.
 10. Het moment dat de bier kookt doe je het bier in de stoofpot bij de niet al te fijn gesneden uien en het goed goudbruin gebakken vlees.
 11. Als je daarna een aantal bandjes laurier en een klein aantal takjes verse tijm met elkaar verbind door middel van een stukje touw maakt niet uit wat voor touw.
 12. Daarna moet je in de pan samen met a het andere ook een stukje kruiden nagel en een kruidentuiltje mee laten stoven.
 13. Hoe lang het duurt voordat het vlees klaar is afhankelijk van het vlees , maar meestal duurt het tussen anderhalf tot drie uur.
 14. Roer af en toe dus en blijf ter allen tijden controleren of je vlees al klaar is want elk stukje vlees is dus anders.
 15. Het laatste halve uurtje kan je de deksel van de pan afhalen en dan kan je wachten totdat de vlees op jou gewenste dikte is.

Voor de frietjes

Hand gemaakte frietjes zijn meestal de beste voor bij het vlees.

 1. Dus schil een paar aardappelen ( ligt eraan met hoeveel mensen je wilt eten) probeer ze in zo gelijkvorm mogelijke frieten te snijden.
 2. Een heel belangrijk punt is het niet wassen van de frietjes want dan spoel je iets belangrijks er van af namelijk het zetmeel.

Bak daarna de frietjes en je bent klaar om te gaan!

Leave a comment