Hot!

Haren

Haren

Soorten haren

Ieder persoon heeft zijn/haar eigen haar. Dat kan variëren van kort naar lang. Haren kunnen stijl zijn, met een slag erin of met krullen. Ieder haar is uniek, die van de een is bijvoorbeeld ook dunner dan die van een ander. Er zijn ook diverse kleuren. De basiskleuren zijn dan ook blond, zwart, bruin en rood. Tegenwoordig verven veel mensen ook hun haar omdat ze hun eigen haarkleur niet mooi vinden of ze willen is een ander uiterlijk hebben. Een van de populairste kleuren om je haar te laten verven is grijs/blond.

Vrouwen haren

Zoals we allemaal weten doen vrouwen het meest iets met hun haar. Zij hebben dan ook meestal lang haar omdat dat vrouwelijker eruit ziet. Naar mate ze ouder worden gaan ze voor een korter kapsel omdat dat er volwassener uitziet. De vrouwen verven dan ook het meest hun haar omdat ze willen kijken hoe een ander kleurtje ze staan. Ze kunnen hun haar ook in een staart, knot of vlecht doen. Ze kunnen een stijltang gebruiken om hun haar te stijlen en of een krultang om hun haar te krullen. Vrouwen hebben de meeste mogelijkheden om iets met hun haar te doen en daar maken ze ook gebruik van.

Mannen haren

Mannen doen niet echt veel met hun haar, maar ze moeten wel ongeveer om de 5 weken naar de kapper omdat hun haar sneller groeit. Dit komt omdat mannen hun haar meestal kort willen hebben en daardoor groeit hun haar ook sneller. Ze nemen dan ook bijvoorbeeld een op scheer, of laten hun haar millimeteren. Voor de rest doen mannen dan ook vaak gel of wax om hun haar in model te houden voor een frisse look. Mannen met een baard laten die ook trimmen.

Haren jaren 50 en 60

Je ziet door de jaren heen dat kapsels blijven veranderen. In de jaren 50 bijvoorbeeld, toen stond krullen gelijk aan vrouwelijkheid. Veel vrouwen willen dan hetzelfde kapsel als die van Monroe. Een ander populair kapsel waren de poedelkrullen, waarbij het haar heel kort geknipt werd. Het effect ervan was dat er veel kleine krullen te zien waren. In de jaren 60 is dat weer verder ontwikkeld want vergeleken met de jaren 50 gingen vrouwen naast krullen ook vaak hun haren touperen of opsteken. Opsteken werd dan ook vooral als iets formeel gezien. Later in de jaren 60 werden de haren van de vrouwen nog erger getoupeerd. Hoe hoger je haar stond, hoe beter het was. Aan het einde van de jaren 60 werden de kapsels wel steeds langer.

Haren tegenwoordig

Haren van tegenwoordig is voornamelijk lang want dat staat het meest vrouwelijk uit. Met een slag erin staat mooi en vrouwen rond de 30 laten hun haren vervolgens korter knippen voor een frissere look. Tegenwoordig verven vrouwen ook hun haren om reden zoals; om uit te stralen of kijken hoe het kleurtje uitstraalt. Je ziet ook steeds meer mannen die hun haar hebben laten millimeteren. Bij de man is het ook zo; hoe korter, hoe beter. Vrouwen hebben dus vaak lang haar en de mannen kort haar.

Tags:

Leave a comment