Hot!

Geometrische tegels

Geometrische tegels

Een speelse badkamer is een grote trend van 2019, geometrische vormen en veel variatie.  Wat veel voorkomt tegenwoordig zijn zeshoekige hexagons, dit zorgt voor een speelse en gedaagde look aan de badkamer. Het klinkt alsof het snel te veel kan zijn voor in de badkamer, maar als u het op de juiste manier toepast brengt het veel uniekheid, karakter en vrolijkheid aan een badkamer. 

Tips and tricks

Om ervoor te zorgen dat uw badkamer er niet als een circus uit komt te zien hebben wij een paar goede tips om ervoor te zorgen dat er rust blijft in de badkamer. Het is belangrijk om te letten op hoe groot uw badkamer is. Is uw badkamer klein, dan raden wij het niet aan om voor een donkere tegel te gaan. Dat kan ervoor zorgen dat de badkamer kleiner lijkt. Daarom suggeren wij om voor een lichte tegel te gaan met een bijzonder patroon. Zo is uw badkamer licht maar heeft het wel iets bijzonders. Wanneer u een grotere badkamer heeft dan heeft u meer speelruimte. U kunt kiezen voor donkere tegels of verschillende patronen, dit kan ervoor zorgen dat uw badkamer een unieke uitstraling heeft. 

Gekleurde hexagon tegels 

Kleur in het interieur is erg trendy in de badkamerwereld. Een perfecte manier om kleur toe te voegen in de badkamer is door middel van tegels. Gekleurde tegels is zeker een gewaagde stap maar het eindresultaat is geweldig. Door middel van een bepaalde kleur en vorm kunt u terug in tijd reizen in tijd of juist een futuristische look geven. Vormen van tegels gaan alle kanten op, van zeshoeken tot aan lange balken. Elke vorm zorgt voor een bepaalde sfeer en de kleur van tegels maakt het helemaal af. 

Gevormde tegels op de vloer

Excentrieke tegels op de vloer, is het te veel? Nee zeker niet. Alles is mogelijk in een badkamer, geprinte vloer en wand, zolang het maar samen gaat. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat het niet te veel wordt. Het is belangrijk om niet verschillende soorten patronen te gebruiken of kleuren. Dat kan ervoor zorgen dat er geen samenhang is en dat het te druk wordt in de badkamer. Daarnaast raden wij aan om voor een overloop te zorgen (zie afbeelding) zo is er een patroon op de vloer en wand maar is het niet te druk. 

Gewaagde badkamers 

Als u een echte uitdaging wilt aangaan dan kunt u kiezen voor meerdere patronen van tegels. Dit is vaak erg lastig om in te slagen omdat het vaak te veel wordt. Toch zijn er bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat er samenhang is in de badkamer. Wat wij veel zien bij verschillende patronen is dat ze wat rustiger aan doen met de kleuren. Wij raden aan om de wand bijvoorbeeld met kleur te betegelen maar de vloer een neutrale kleur te houden. Zo is de badkamer erg speels maar heeft het een kalme uitstraling. Het is belangrijk om rekening te houden met twee soorten tegels, een excentrieke soort tegel. Denk hierbij aan een hexagon. De andere soort tegel heeft een wat rustiger patroon (denk aan lange balken). Zo zijn er verschillende vormen en kleuren in de badkamer terwijl het een rustige en speelse uitstraling heeft.

Tags:

Leave a comment