Hot!

Egeïsche Kust

Egeïsche Kust

De Egeïsche kust is adembenemend met prachtige baaien en geweldige natuur & ook voor liefhebbers voor cultuur is voldoende te zien. De bekendste vakantie locaties zijn Marmaris, Bodrum en Kusadasi. Ieder van deze locaties heeft breed toeristische voorzieningen.

Geschiedenis Egeïsche Kust

Als u op zoek bent naar de historische oude bezienswaardigheden die afgelegen zijn op de Egeïsche kust, dan is direct duidelijk dat je de Romeinen en de Grieken hier een grote rol gespeeld heeft in de geschiedenis. Voor de tijd van de Grieken leefde de dominanten in deze omgeving die de Hettieten genoemd werden. Zij besturen tot ong. 1200 v. Chr., tot dat de Grieken langzaamaan de macht krijgen. Aanmerkelijke steden als Pergamon en Troje zijn bij de Noord-Egeïsche strook te vinden. Niet alleen de Grieken maar ook, hebben de Romeinen een langdurig periode over buitengewoon delen van het bekende land Turkije geheerst. Langdurig tijd geleden behoorde de Egeïsche kust strook tot de Byzantijnse Rijk. In de tijd van de 11de eeuw verloor het Byzantijnse Rijk zijn macht en moest zen delen die van Anatolië afgestaan aan de Seldjoeken. De Seldjoeken beheersen, totdat ze midden in de 12de eeuw de rust verstoor werd en op den duur de Ottomanen als kampionen de strijd uit kwamen. De Ottomanen heersen over het gebied voor een lange tijd, tot Atatürk de overwinning van de onafhankelijkheidsoorlog van het land Turkije en de Turkse Republiek wordt gesticht in.

Klimaat Egeïsche Kust

De Egeïsche kust bezit van een mediterraan weertype, wat inhoud dat zomers warm zijn en droog is en de wintertijden niet zo streng zijn. De gemiddelde hoogste temperatuur die je in de zomer maanden kan zijn is over de 30°. Heel geschikt om in deze maanden om voor een sportieve vakantie te gaan in de maanden mei, april en oktober. In de maanden wanneer het winter is valt er best veel neerslag, maar de temperaturen overdag gaan zelden beneden de 10° en in de avond verkoelt het niet heel veel verder naar dan 5°.

Marmaris, Kusadasi en Bodrum

Evenzeer strandliefhebbers, als cultuur – en natuurliefhebbers kan bij de Egeïsche kust hun behoeften toe komen. Daarbij beschikken grote vakantieplaatsen over alle luxe die u gedurende vakantie zelf wenst. In het algemeen liggen de stranden in de baaien. Sommige zijn uit kiezels en op andere locaties kan je zandstranden vinden. De stranden zijn vaak gelegen in een prachtige natuurlijke locaties waar je olijfgaarden en naaldbossen op de achtergrond bevinden. Op cultuur gebied kunt u badplaatsen vinden in Bodrum, Marmaris en Kusadasi en ook verschilende bezienswaardigheden, maar bovendien kan je ook bezoek brengen aan een historische plaats Efeze, Priëne of Kaunos. Een trip naar de Kos en Rhodos de Griekse eilanden zijn vanaf sommige plekken aan de Egeïsche kust ook makkelijk te bezoeken. Lekker eten kan je overal vinden op verschillende plekken & in, Kusadasi Marmaris, en Bodrum heb je tevens een breed nachtleven. Wil je na een langdurige nacht kalm uitrusten en ook nog is in de prachtige natuurgebied om je heen hebben, bezoek dan eerst het Nationaal Park in Kalamaki of naar het Bafameer, wat gelegen is langs de kust. Hier kunt u de mooiste plekken bezoeken.

 

Tags:

One Comment

    • visumplicht turkije
    • 2 juli 2019

    Leuk stukje over turkije ik zal het even delen.

Leave a comment