Hot!

Eeltpit

Eeltpit

Eeltpit, eksteroog en likdoorn zijn 1 pot nat. Een eeltpit is een eeltplek dat verdikt is. N de kern van deze plek zit een doornachtig gedeelte dat erg veel pijn kan veroorzaken. Vandaar de naam likdoorn. Eksteroog word het genoemd omdat het uiterlijk van de eeltplek het daaraan doet denken, door een zwarte punt in het midden.

De pijnlijkheid

Eeltpit, een probleem dat vaak voor komt aan de voeten en bekend staat om zijn pijnlijkheid. Als je vaak knellende schoenen draagt, zou er een eeltplek kunnen ontstaan op de plek waar veel wrijving ontstaat. Als je eenmaal last hebt van eeltpitten is het een probleem dat vaker zal voorkomen. Door andere schoenen te dragen zou je het probleem kunnen verhelpen. Maar niet altijd. Meestal is het de stand van de schoenen die het probleem veroorzaken.

De eeltpit verwijderen

Een pedicure bied een goede uitkomst en verwijderd de eeltpit succesvol. De eeltpit word er dan uitgelepeld en de zwarte kern word verwijderd. De pijn verdwijnt vanaf dat moment. Zelf is het ook mogelijk om de eeltpit de verwijderen. Speciale likdoornpleisters zou je kunnen halen bij de drogist en plakken op de eeltpit. Echter mag je deze echt niet plakken op een niet eelt verdikte huid. Je huid laat dan los, omdat het de huid erg verweekt. Het is de bedoeling dat je de pleister er 24 uur op laat zitten, als het na 24 uur nog geen effect heeft gehad kan je besluiten om het er nog eens 24 uur op te laten zitten. En het is niet de bedoeling dat de likdoornpleister nat wordt. De werkzame stof die in de pleister zit, zou kunnen uitlopen en overlopen naar de normale huid.
Zelf lospeuteren is ook een optie. Als het nog niet zo diep zit en zich niet tot een verder stadium heeft ontwikkeld is het goed te doen. Het is de bedoeling dat je de desbetreffende huid goed laat weken in warm water. Dat kan je doen door het in een warmvoetbad te doen of onder de warme douche te laten weken. Het zorgt ervoor dat de huid veel zachter is dan voorheen en laat je de eeltpit gemakkelijker verwijderen. Hiervoor zal je een pincet of je nagel moeten gebruiken. Je peult de eeltpit een beetje los en dan verwijder je de kern met een (belangrijk!) schone pincet en/of nagel.

Verdwijning van de eeltpit

De eeltpit verdwijnt niet van zelf. Het is erg hardnekkig en omdat de huid er steeds druk op blijft geven en er steeds wrijving ontstaat, zal het niet verdwijnen tenzij je een van de bovenstaande maatregelen neemt.

Meer dan één eeltpit

Als je het hebt over een verder stadium dan de gewone eeltpit, dan heb je het over meedere eeltpitten in een cirkel. Die zijn klein en zitten veel dieper, en zijn dus veel lastiger te verwijderen. Meerdere eeltpitten zijn ook veel pijnlijker. Alhoewel een pedicure zou nog steeds uitkomst kunnen bieden. Een eeltring is ook een laatste optie, dat vermindert de druk op de pijnlijke plekken.

Tags:

Leave a comment