Hot!

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs dat voorheen Euro Disney heette is een enorm attractie en recreatie park. Het park is gelegen in een buitenwijk van Parijs, de reden hiervoor is dat de grond in de buitenwijk goedkoper is, aangezien het een enorm park is. Het park ligt ongeveer 32 km van Parijs vandaan. Disneyland Parijs is verdeeld in 2 verschillende soorten verschillende parken ze hebben ook nog een winkelstraat en verschillende soorten hotels, een stuk of zeven. Disneyland Parijs bestaat sinds 1992. Het is erg opvallend dat Disneyland Parijs een speciale marketing plan hadden, zo leden zij in het begin van hun bestaan veel verlies. Dit alles deden zij met voorbedachte raden zodat zij veel konden investeren in hun promotie etc. pas sinds 1995 begon Disneyland Parijs echt winst te maken met hun dienst. Tegenwoordig is het park een van de drukst bezochte parken ter wereld, zo hadden zij meer dan 14 miljoen bezoekers in 2014. Zo hebben zij ook de titel gekregen namelijk; meest bezochte pretpark van Europa.

Het verkeer Disneyland Parijs

Een station vlakbij gelegen biedt prima vervoer naar Disneyland Parijs. Zij hebben een directe verbinding met verschillende Europese steden en Franse steden natuurlijk. Helaas vertrekken er uit Nederland geen directe treinen naar Disneyland Parijs. De infrastructuur in het park zelf is erg mooi. Zo hebben ze voor elk deel van het park een apart thema, als je binnenkomt is het thema erg stedelijk. Verder zijn de thema’s die je verder ziet in het park erg fantasierijk zoals een draken thema etc.

Financiën

Het bedrijf is sinds 1989 al in de Europese beurzen te vinden. Zij werkten met een aandelen systeem, de aandelen waren verdeeld als volgt; zelfs hadden zij ongeveer 40% in hun eigen bezit verder was er een ongelofelijk rijke prins die ook had geïnvesteerd in het project namelijk de Arabische prins al-waleed, hij had ongeveer 10 % in zijn bezit. Het overgebleven gedeelte namelijk 50% was in het bezit van allerlei andere kleine aandeelhouders. Toevallig dit jaar, 2017, heeft walt Disney het bedrijf volledig voor zichzelf gekocht, zij hebben allen aandeelhouders eruit gekocht en zelf alle aandelen in macht.

Attracties

Er zijn een hele hoop verschillende soorten attracties zo was hun eerste attractie de adventure isle dit is een attractie met een grote omvang. Je kunt hierin rond lopen en verschillende dingen zien zoals verzonnen dieren etc. Disneyland Parijs heeft ook een doolhof waarin je kunt verdwalen en je weerde uitgang moet zoeken, vind ik zelf super leuk! Wat een een te gekke attractie is, is de trein die door het park heen rijdt, zo gaat de trein door het gehele park heen en kun je van alles zien. De pirates of the carribbean attractie was ook een mega succes. Hier kom je terecht in een kleine boot waarmee je langzaam een bepaald parcour aflegt, zo kom je in aanraking met dode soldaten en piraten en kun je verschillende oude schepen zien die zijn gezonden etc. al met al is het park een enorme aanrader voor iedereen.

Tags:

Leave a comment