Hot!

Den Haag & Rotterdam

Den Haag & Rotterdam

Den Haag

Zoals de meeste weten is Den Haag het politieke hart van Nederland. Op de binnenhof is namelijk de tweede kamer gevestigd. Je kan in een deel van de binnenhof een rondleiding volgen deze laat je de troon zien waar Koning- Willem Alexander met Prinsjesdag de troonrede voorleest. De Gevangenenpoort in Den Haag is een kijkje in de geschiedenis van de stad. Het is namelijk gebouwd in de 13de eeuw en staat er nu nog steeds, binnen in de gevangenpoort is een museum gevestigd en zie je de geschiedenis van de misdaden en verschillende strafrechten door de jaren heen.

Zeker een aanrader als het lekker weer is om naar het strand van Den Haag te gaan. Een bekend strand van Den Haag namelijk Scheveningen is zeker de moeite waard om heen te gaan. Op de pier kunt u in het reuzenrad genieten van het mooie uitzicht op zee en natuurlijk het strand met de welbekende strandtentjes. Ook als het minder weer kunt u naar Scheveningen er is namelijk een winkelcentrum aan het strand, een casino en veel activiteiten voor ieder wat wils.

Rotterdam

De twee na grootste stad van Nederland is Rotterdam. Als je de stad een dagje wilt bezoeken is het leukst en het handigst om dat op de fiets te doen. Je kunt namelijk via een bepaalde route langs alle bezienswaardigheden van de stad en de bekendste delen van de stad. Iedereen herkend de stad vaak aan de welbekende haven, deze is namelijk een van de grootste ter wereld. Ook heeft Rotterdam veel toeristische attracties. De Euromast is zeker een aanrader hier heb je namelijk uitzicht over heel Rotterdam. Met de glazen lift ben je redelijk snel bij het eindpunt namelijk op 185 meter hoogte. Als je van allerlei soorten eten houdt is het zeker de moeite waard om naar de markthallen te gaan, het is een overdekte markt met allemaal kleine eettentjes. Het is gevestigd vlakbij Rotterdam Centraal wat van korte afstand ligt van het centrum. Ook is het zeker een aanrader om naar het Blaakse Bos te gaan, hier zijn namelijk de kubuswoningen gevestigd en die staan er al sinds 1984. Iedereen herkent de kubussen al van een grote afstand en zijn zeer bekend onder de toeristen.

Leave a comment