Hot!

De Korenslang

De Korenslang

Het leefgebied van de Korenslang

De Korenslang komt alleen voor in een klein gedeelte van de VS. De Korenslang komt vooral voor op grasvelden, in bomen, onder veranda’s en houden ervan om in de buurt te zijn van huizen. Graag zitten ze in loofbossen, loofbossen zijn bossen waar de bomen en struiken dichtbegroeid zijn. Ook zal je de Korenslang in rotsachtige gebieden tegenkomen, hier kunnen ze hun nesten goed maken in bijvoorbeeld de spleten van de rotsen.

Het uiterlijk van de Korenslang

Er bestaan veel verschillende soorten slangen, maar de een is giftig en de ander niet en de een is weer heel lang en de andere weer niet. Daarom bestaan er zoveel soorten slangen. De Korenslang groeit tot een lengte van maximaal 120 centimeter, met zeldzame exemplaren die tot wel 175 centimeter groeien. Best een grote slang. De Korenslang kan een gewicht bereiken tot wel 900 gram wat best zwaar is voor een slanke slang. Wanneer de Korenslang in een gebied leeft waar het warmer is zal dit effect hebben op de lengte die de slang wordt, zo wordt een korenslang in een warm gebied nog maar 50 centimeter lang. De kleuren van de Korenslang verschillen per slang maar ze hebben altijd de kleuren bruin en oranje. Vaak zie je mooie patronen op de slang die ook weer verschillend zijn per slang, het is te vergelijken met een vingerafdruk van de mens.

Wanneer een Korenslang uit het ei is gekropen zal het ongeveer 30 centimeter lang zijn. Meestal verschillende de kleuren van jonge en volwassenen slangen omdat de slangen nog vaak moeten vervellen en daardoor weer andere kleuren krijgt. De groei wordt bepaald door het voedsel wat de slang eet, als de Korenslang veel warmbloedige dieren eet zal het sneller groeien. Wanneer de Korenslang 2 jaar oud is zal het zijn of haar volledige lengte hebben gehaald.

De voortplanting van de Korenslang

Afhankelijk van het weer waar de Korenslang leeft heeft het een broedseizoen van maart tot en met mei. Leeft de Korenslang in een gebied met een warm klimaat dan is het broedseizoen het gehele jaar. De vrouwtjes Korenslagen leggen 1 keer per jaar eieren. Wanneer de paartijd is zullen ze mannetjes opzoek gaan naar de vrouwtjes. Wanneer ze een vrouwtje hebben gevonden zullen ze moeten vechten voor de dominantie met andere mannetjes in de buurt. Ongeveer 2 maanden later zal het vrouwtjes de eieren leggen. Soms kan ze tot wel 15 eieren in 1 keer leggen. Het vrouwtjes zal de eieren leggen op moeilijk bereikbare plekken zodat ze veilig kunnen uitkomen. Het zal rond de 2 maanden duren totdat de eieren uitkomen. Wanneer de jongen uit de eieren komen zijn ze al helemaal zelfstandig en zullen ze hun eigen weg volgen. Het mannetje verslaat het vrouwtje al gelijk na het paren en het vrouwtje verlaat het nest wanneer de eieren zijn gelegd. De Korenslang wordt in het wild rond de 7 jaar oud, in gevangenschap kan de Korenslang wel 20 jaar oud worden.

Het voedsel van de Korenslang

Korenslang hebben weinig voedsel, ze kunnen soms wel paar dagen niet eten. De Korenslang zal zijn prooi wurgen totdat het dood is waarna hij het gemakkelijk kan opeten. Korenslagen zijn ook kannibalen en zullen wanneer ze honger hebben ook andere Korenslangen opeten. De korenslang houdt van alles wat kleiner is dan hij zelf, zo eten ze krijg kleine knaagdieren, vogels, ratten, muizen en nog vele andere kleinere dieren.

Tags:

Leave a comment