Hot!

De Greece Super League

De Greece Super League

De Greece Super League is het hoogste voetbalniveau in Griekenland. De Super League is opgericht in 1959. De Greece Super League bestaat uit 16 teams die strijden tegen degradatie, een ticket voor Europees voetbal en strijden voor het kampioenschap in Griekenland. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de voorronde van de Champions league. De nummers 3, 4 en de bekerwinnaar spelen in de voorronde of groepsfase van de Europa League. Tot slot degraderen de nummers 14 tot en met 16 naar het tweede niveau in Griekenland (Football League).

Seizoen 16/17

In het seizoen 2016/17 kroonde Olympiakos Pireaus zich tot kampioen van Griekenland. De Griekse topclub werd kampioen met een voorsprong van 6 punten op nummer 2 PAOK Saloniki. Het is vanaf dit seizoen zo dat de nummer 1 ook via de voorronde van de Champions League zich ook moet plaatsen voor de groepsfase. Dit komt vanwege de slechte prestaties de laatste jaren van de Griekse clubs in Europa. De nummers 2 tot en met 5 spelen in een poule voor het laatste Champions League ticket. Hier is overigens niet de nummer 2 van het seizoen uitgekomen, maar de nummer 4 AEK Athene. Dat houdt dus in dat de nummer 2 PAOK Saloniki, de nummer 3 Panathinaikos en de bekerwinnaar spelen minstens in de voorronde van de Europa League of zelfs de groepsfase.

Voetbalstadions

In Griekenland zijn er niet zo heel veel grote voetbalstadions en zijn deze voetbalstadions ook nog een relatief onbekend. De bekendste stadions in Griekenland zijn het Olympisch Stadion, Georgios Karaiskakis Stadion en het Toumbastadion. In het Olympisch stadion speelt de nationale ploeg van Griekenland, AEK Athene en zo heeft Panathinaikos er nog tijdelijk in gevoetbald, het stadion heeft een capaciteit van 71.030 toeschouwers. Het Georgios Karaiskakisstadion is de thuishaven van Olympiakos Pireaus, in dit stadion kunnen ongeveer 33.500 toeschouwers. Als laatste hebben we nog het Toumbastadion, hier in speelt de Griekse club PAOK Saloniki. Het stadion is open sinds 1959 en er kunnen 28.703 mensen in het stadion terecht.

Topclubs in Griekenland

De topclubs in Griekenland zijn Olympiakos Pireaus, PAOK Saloniki, AEK Athene en Panathinaikos. Zo is Olympiakos 44 keer kampioen geworden van Griekenland en heeft het 27x de Griekse beker gewonnen. PAOK Saloniki is 2 keer kampioen geworden van Griekenland en heeft recent nog de Griekse beker gewonnen, dit was voor PAOK Saloniki de 5e keer dat zij de beker wonnen. AEK Athene is 9 keer kampioen geworden van Griekenland en heeft de beker 15 keer gewonnen, het afgelopen seizoen verloor AEK Athene de bekerfinale ten koste van PAOK Saloniki. Tot slot heb je ook nog de Griekse topclub Panathinaikos. Panathinaikos is 17 keer kampioen geworden van Griekenland en heeft 18 keer de beker van Griekenland gewonnen. Verder is het zo dat Olympiakos Pireaus de laatste jaren de Griekse competitie domineert. Zo werd Olympiakos Pireaus in de afgelopen 20 jaar 19 keer kampioen, met uitzondering van het seizoen 2003/04 en het seizoen 2009/10. In die 2 jaren werd Panathinaikos kampioen van Griekenland.

 

Voetbal Voorspellingen
Tags:

Leave a comment