Hot!

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een berucht bouwwerk wat zich bevindt in Parijs. Naar mijn mening is de Eiffeltoren het gezicht van Parijs. Waar veel mensen aan moeten denken als zij de naam ‘’Parijs’’ horen; is natuurlijk de Eiffeltoren. De Eiffeltoren bevindt zich in het 7e arrondissement van Parijs. Veel mensen zeggen dat de Eiffeltoren 1 van de 7 wereldwonderen zou moeten zijn. Aan de ene kant snap ik dat want de Eiffeltoren is ook een mega constructie en het is inderdaad wonderbaarlijk dat de mensen uit de 19e eeuw de Eiffeltoren konden bouwen. Het bouwwerk is ontworpen door verschillende legendarische architecten. Bijvoorbeeld James Brown en little Ace. De Eiffeltoren is momenteel het meest bezochte bouwwerk ter wereld! Ongelofelijk. In 2002 stond de teller, voor bezoekers, al op 200 miljoen! De Eiffeltoren is momenteel 320 meter lang, langer dan de meeste wolkenkrabbers. Ook een super bijzonder weetje is dat de Eiffeltoren zich tot wel 20 cm kan uitzetten, door de warmte, als het koud is krimpt de Eiffeltoren dan natuurlijk. Sinds 2000 nieuwjaarsdag knippert de Eiffeltoren elk uur met bijzondere lichtjes.

Geschiedenis Eiffeltoren

De constructie van de Eiffeltoren is binnen 2 jaar voltooid. De werkers begonnen in 1888 met het bouwen van de Eiffeltoren in 1890 was de Eiffeltoren daadwerkelijk klaar. In totaal hebben er meer dan 250 werkers meegewerkt aan de officiële bouw van de Eiffeltoren. Wat erg opviel was dat er geen enkele arbeider verongelukte tijdens de bouw, dat was namelijk dood normaal voor in die tijd. Wel is een enkele arbeider dood gegaan tijden het beklimmen van de toren tijdens de duur van de nacht, samen met zijn vriendin, d.m.v. een val vanaf een fatale hoogte. De toren zou eigenlijk 20 jaar na zijn bouw weer worden gesloopt omdat het alleen voor de show was. Maar omdat de toren ook gebruikt kon worden voor communicatie doeleinden mocht de toren blijven bestaan. Tegenwoordig voorziet de toren televisie signaal voor heel Parijs. In de Eiffeltoren bevinden zich 2 restaurants, één ervan heeft een Michelin-ster. Voor het begin van de nieuwe eeuw vond de gemeente het leuk om allerlei verschillende lichten in de toren te plaatsen zodat zij om 12 deze konden laten branden voor een extra mooi effect. Ook wordt er elke 14 juli enorm veel vuurwerk afgestoken vanuit de Eiffeltoren, dit om te vieren dat de fransen een Franse revolutie hadden.

Zelfmoord en de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een beruchte locatie op zelfmoord te plegen. Er zijn in vele gevallen mensen dood gegaan door zich op te hangen aan de stalen balken of natuurlijk er vanaf springen. Het schijnt zo te zijn dat er ongeveer 400 mensen zelfmoord hebben gepleegd in het bijzijn van de Eiffeltoren.

Constructie Eiffeltoren

Gustave Eiffel is de grootste en meest meelevende ontwerper van de Eiffeltoren. Hij heeft vandaar ook zijn naam kunnen zetten op het bouwproject; de Eiffeltoren. In totaal heeft het bouwwerk enorm veel gekost. Het budget wat hiervoor was weggelegd was zelfs niet genoeg zij hebben in totaal meer dan 1,5 miljoen franken gebruikt bovenop het budget, gelukkig mag het resultaat er wel wezen.

Tags:

Leave a comment