Hot!

Cultuur van Egypte

Cultuur van Egypte

Egypte is een bekende culturele trendsetter van de Arabische sprekende wereld. Arabische en Midden-Oosten cultuur is krachtig beïnvloed door Egyptische literatuur, muziek, films en televisie. Egypte kreeg een regionale leiderschapsrol tijdens de jaren 50 en jaren 60, hierdoor kreeg het een flinke boost voor de status van het Egyptische cultuur in Arabische sprekende wereld.

Egyptisch identiteit ontwikkelde zich in de duur van een lange periode van bezetting tot aanpassingen Islam, Christendom en Jodendom; en een nieuwe taal, Arabische, en zijn gesproken afstammeling, Egyptisch-Arabisch, die ook gebaseerd zijn op vele oude Egyptische woorden.

Het werk van vroeg 19e eeuw geleerde Rifa’a al-Tahtawi vernieuwde belangen in Oude Egypte en tentoonstelde Egyptische  samenleving om verlichting stromingen. Tahtwawi mede-oprichter met het onderwijs hervormer Ali Mubarak een inheemse Egyptologie scholen dat zocht naar inspiratie van middeleeuwse Egyptische geleerden, zoals Suyuti en Maqrizi, die ook geschiedenis, taal en architectuur van Egypte hebben geleerd.

Kunst

De Egyptenaren waren een van de eerste grote beschavingen met ontwerpelementen gecodificeerd in kunst en architectuur. Egyptisch blauw, ook wel bekend als koper calcium silicaat is een kleurstof gebruikt door Egyptenaren voor duizenden jaren. Het is beschouwd de eerste te zijn in synthetische kleurstof. De muurschilderingen gedaan in de dienst van de Farao volgde een rigide code zichtvliegvoorschriften en betekenissen. Egyptische beschaving is vermaard voor zijn geweldige piramide, tempel en grafmonumenten.

Literaturen

Egyptische literaturen zijn begin gaat naar Oude Egypte en is een van de eerste literaturen. Inderdaad, de Egyptenaren waren de eerste cultuur die aan de literaturen te ontwikkelen waren als we het nu kennen, dat is, de boek. het is een belangrijk culturele element in het leven van Egypte. Egyptische romanschrijvers en gedichten waren de eerste die experimenteerde met moderne stylen van Arabische literaturen, en de vormen die ze ontwikkelden waren op grote schalen geïmiteerd door het Midden-Oosten. De eerste moderne Egyptische roman Zaynab door Mohammed Husein Haykal was gepubliceerd in 1913 in het Egyptisch-Arabisch. Egyptische romanschrijver Nagieb Mahfoez was de eerste Arabischtalige schrijver die de Nobelprijs voor Literatuur won.

Muziek

Egyptische muziek is een rijke mix van inheemse, Middellandse Zee, Afrikaanse en Westerse elementen. Het is een integraal deel geweest van Egyptische cultuur sinds oudheid. De oude Egyptenaren gecrediteerd een van hun goden Hathor met de uitvindingen van muziek, wat Osiris gebruikte als onderdeel om de wereld te beschaven. Egyptenaren gebruikte muziekinstrumenten sinds toen.

Museums

Egypte heeft een van de oudste beschavingen in de wereld. Het heeft contact gehad met vele andere beschavingen en landen en is door zo veel eeuwen geweest, beginnend vanaf prehistorie tot de moderne tijd, die door zoveel eeuwen zoals; Faraonische, Romeinse, Griekse, Islamistische en vele andere eeuwen. Omdat van deze wijde variatie van eeuwen, de constanten contact met andere landen en groot aantal nummers van conflicten Egypte is langs vele geweest, ongeveer zo’ n 60 museums zijn gevonden in Egypte, vooral die een breed gebied van deze eeuwen en conflicten.

De drie belangrijkste musea in Egypte zijn het Museum der Egyptische oudheden wat meer dan 120.000 voorwerpen hebben, Egyptisch Nationaal Militair Museum en de 6th of October Panorama.

Het Groot Egyptische Museum, ook wel bekend als het Giza Museum, is een onder constructie museum dat de grootste collectie van Oud Egyptische artefacten in de wereld

Tags:

Leave a comment