Hot!

Chinese sterrenbeelden

Chinese sterrenbeelden

De basis

Er zijn vijf elementen volgens de Chinese astrologie, zo heb je water, hout, vuur, aarde en metaal. Alles wat je ziet en bestaat is een combinatie van deze vijf elementen, slechts één van deze vijf elementen overheerst. Elk jaar is er een ander teken dat een element heeft die overheerst. Het is wel bijzonder dat niet elk element bij een teken hoort. Zo heb je bijvoorbeeld aardejaren, maar er zijn dan ook ‘aardetekens’. Als je dus geboren bent in een aardejaar, dan ben en blijf je het element van het dier. Zo heeft ook ieder element ook zijn eigen geur, ook reageren de elementen op elkaar. Zo reageert het water weer heel goed op hout en metaal weer goed op water en aarde reageert weer goed op vuur.

Welke geur past het beste bij jouw dier?

Door op te zoeken welk dier jij bent en te weten onder welk element je valt, kun je er ook achter komen van welke andere elementen je juist energie krijgt of van welk element je nou juist heel erg creatief wordt.

Hout element: Draak, tijger en konijn

Het element hout staat voor vertrouwen en empathie. De dieren die onder het element hout vallen hebben vaak een brede belangstelling en zijn erg god in het samenbrengen van mensen. Ook zijn de dieren van het houten element welwillend en zeer meelevend, ze schenken en ontmoeten vertrouwen. De dieren die onder hout vallen zijn vaak degene met de goede ideeën en zijn erg creatief en ook nog eens heel enthousiast.

Vuur element: Geit, paard en slang

Het element vuur staat voor besluiten en heersen. De dieren die onder het element vuur vallen houden ervan om de baas te zijn, dit zijn ook meestal de personen die besluitvaardig zijn en erg zelfverzekerd. Waar dieren die van het element vuur ook goed in zijn is het inspireren van anderen, zij kunnen andere heel goed motiveren. Het element staat ook voor macht en het nemen van risico, de mensen die onder het vuur element zitten zijn vaak ongeduldig en soms ook erg egoïstisch.

Metaal element: Hond, Haan en aap

Het element metaal staat voor onafhankelijk en resolutie. De dieren die onder het element metaal vallen zijn vaak onbuigzame personen. De mensen die onder dit element vallen zijn echte doorzetters, het zijn de mensen die niet snel zullen stoppen en door gaan tot iets af is. Ook worden deze mensen gestuurd door emoties. Ze streven naar onafhankelijkheid, ze kunnen zich niet goed aanpassen aan anderen en doen graag hun zaakjes op hun eigen manier.

Water element: os, rat, varken

Het element water staat voor idealen en gevoel. De dieren die onder het element water vallen zijn de mensen die erg sociaal zijn, gemakkelijk met mensen om kunnen gaan en goed kunnen inspelen op gevoelens van anderen. Deze personen zijn goed in het uiten van gevoelens en hebben een goed inlevingsvermogen. De personen die onder het water element vallen worden vaak gedreven door emoties, sympathieën en is erg flexibel in de omgang.

Tags:

Leave a comment