Hot!

Champignons kweken

Champignons kweken

Hoe champignons groeien

Paddenstoelen groeien van sporen – geen zaden – die zo klein zijn dat je met het blote oog geen individuele sporen kunt zien.
Omdat de sporen geen bladgroen bevatten om te beginnen met kiemen (zoals zaden doen), vertrouwen ze op stoffen zoals zaagsel, graan, houten pluggen, stro, houtsnippers of vloeistof als voedingsmiddel. Een mengsel van de sporen en deze voedingsstoffen wordt spawn genoemd. Spawn presteert een beetje zoals de starter die nodig is om zuurdesembrood te maken.
De spawn ondersteunt de groei van de kleine, witte draadachtige wortels van paddenstoelen, het zogenaamde mycelium. Het mycelium groeit eerst, voordat iets dat lijkt op een paddenstoel door het groeimedium duwt. De spawn zelf kan champignons kweken, maar je krijgt een veel betere paddenstoelenoogst wanneer de spawn wordt aangebracht op een substraat of groeimedium. Afhankelijk van het paddenstoeltype kan het substraat bestaan ​​uit stro, karton, houtblokken of compost met een mengsel van materialen zoals stro, maïskolven, katoen en kokosnootschillen, gips en stikstofsupplementen.

Waar champignons groeien

Paddenstoelen geven de voorkeur aan donkere, koele, vochtige en vochtig groeiende omgevingen. In een huis is een kelder vaak ideaal, maar een plek onder de gootsteen is misschien alles wat je nodig hebt. Test de voorgestelde locatie door de temperatuur te controleren. De meeste paddenstoelen groeien het beste bij temperaturen tussen 55 en 60 graden F, verwijderd van drogen, directe warmte en tocht. Enoki-paddenstoelen geven de voorkeur aan koelere temperaturen, ongeveer 45 graden F. Veel kelders zijn in de zomer te warm om paddenstoelen te laten groeien, dus u kunt overwegen paddenstoelen te kweken als een winterproject. Paddenstoelen kunnen wat licht verdragen, maar de plek die u kiest, moet relatief donker blijven of bij weinig licht. Sommige paddenstoeltypes groeien buiten in voorbereide gronden of stammen, een proces dat veel langer duurt (zes maanden tot drie jaar) dan in gecontroleerde omgevingen binnen.

Werkwijze voor het kweken van champignons

Als je thuis paddenstoelen kweekt, zijn er een aantal opties voor materialen die je kunt gebruiken om te helpen bij het planten. Je kunt paddo-kits kopen die al vol zitten met een groeimedium dat is beënt met paddenstoelbrown. Het kopen van een kit is een goede manier om je kennis van het kweken van paddenstoelen te beginnen. Als je zonder kit begint, bepaalt het type paddenstoel dat je kiest om te groeien het substraat waarop je de paddenstoelen kweekt. Het is belangrijk om de behoeften van elke paddenstoel te onderzoeken.
Knoppaddenstoelen behoren tot de gemakkelijkst te groeien soorten. Volg de aanwijzingen van de Kansas State University voor het kweken van champignons. Gebruik 14×16-inch laden van ongeveer 6 inch diep die op zaadvlakken lijken. Vul de trays met het champignoncompostmateriaal en ent ze in met spawn. Gebruik een verwarmingsmatras om de bodemtemperatuur ongeveer drie weken te verhogen tot ongeveer 70 graden F, of tot je het mycelium ziet – de kleine draadachtige wortels. Laat de temperatuur op dit punt dalen tot 55 tot 60 graden F. Bedek de spawn met een paar centimeter potgrond. Houd de grond vochtig door deze met water te besproeien en deze af te dekken met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de doek blijft spritten terwijl deze droogt. Knop-paddenstoelen zouden binnen drie tot vier weken moeten verschijnen. Oogst ze wanneer de doppen opengaan en de stengel kan worden gesneden met een scherp mes van de stengel. Vermijd het opheffen van de paddenstoelen, of u riskeert schade aan omliggende schimmels die zich nog steeds ontwikkelen. Elke dag oogsten zou ongeveer zes maanden moeten resulteren in een continu gewas.

Tags:

Leave a comment