Hot!

Catering

Catering

Catering, iedereen kent het wel. Men kiest ervoor om een catering te nemen voor bijvoorbeeld evenementen of andere gelegenheden. Er zijn veel verschillende soorten gerechten die je kunt verwachten bij een catering, dit komt doordat ieder bedrijf die zich hierin heeft gespecialiseerd zich bezighoudt met zijn of haar eigen soort gerechten. Bijvoorbeeld cultuur gericht.  

Catering in het vliegtuig 

Ben je wel eens met het vliegtuig op vakantie geweest? Dan heb je vast en zeker wel gemerkt dat de stewardessen eens in de zoveel tijd langs komen om je eten aan te beiden. Dit is ook een vorm van catering. Helaas is het meestal wel zo dat je bij deze vorm van catering uit eigen zak moet betalen. Naast een dure ticket nog even een broodje met een hoofdprijs betalen is meestal niet zo leuk maar als je honger hebt moet je wel.  

Bedrijfscatering 

Bedrijfscatering is veruit het grootste catering gemeenschap dit er is. Vooral in grote bedrijven merk je vaak dat er een catering geboden wordt om alle medewerkers een optie te bieden om te kunnen eten. Daarnaast is de bedrijfscatering het grootste gedeelte van de cateringbranche, dit komt omdat de catering niet bedoeld is voor iedereen maar specifiek voor een groep mensen.  

Verschil horeca en catering 

Wat is een horeca nou eigenlijk? Een Horeca is meestal een onderneming die je terug kunt vinden in hotels, restaurants en cafés. Hier zorgt het horecapersoneel er dan voor dat men hun eten krijgt door middel van de keuken of serveren. Hier zijn standaardkosten aan verbonden en is open voor iedereen. Een Catering daarentegen is meestal een georganiseerde iets waarbij alles van tevoren wordt gepland. Denk aan het eten wat er besteld wordt, wanneer dit geserveerd moet worden en voor hoeveel man dit klaargemaakt moet worden. Een caterings bedrijf heeft meestal een vaste locatie waar het eten bereid wordt maar dit wordt niet op dezelfde plek gegeten. Bij een horecaonderneming weer net wel. 

Caterings 

Men denkt wel is dat de cateringwereld niet zo breed is en dat het niet meer is als een bedrijfsrestaurant en of het verzorgen van catering op locatie. Maar dat is niet helemaal waar, we spreken van een catering als het hoofddoel niet alleen het eten en drinken maar als het eten en drinken een bijzaak is. Denk aan vliegtuigen, scholen, stations, luchthavens en ziekenhuizen. Dit is niet specifiek gepland van tevoren maar valt wel onder het kopje Catering. Bij een catering gaat het er ook meestal om dat de medewerkers het gehele totaalplaatje zelf doen en in een restaurant staat alles meestal al klaar. Een catering doet zijn werk meestal in opdracht van iemand op een locatie die hier specifiek voor wordt aan gewezen.  

Bedrijfscatering 

Een bedrijfscatering is een plek war collega’s elkaar voornamelijk ontmoeten tijdens de lunch/pauze. Een bedrijfscatering is puur voor alle medewerkers bedoelt zodat zij hun etenswaren hier gemakkelijk kunnen halen zonder dat ze hiervoor moeten reizen of van uit huis mee moeten nemen. Een bedrijfscatering is daarom ook alleen binnen een bedrijf te vinde

Tags:

Leave a comment