Hot!

Buitenverlichting

Buitenverlichting

Vele mensen hebben voor hun deur buitenverlichting, zodat als het avond is ze niet in het donker zitten en de donker zitten. Je kan ervoor kiezen om een sensor in je lamp te hebben die aan gaat als het donker wordt of aan gaat als iemand langs loopt. Lampen voor buiten voor buitenverlichting zijn speciaal gemaakt om vocht op te nemen en de temperatuurschommelingen op te vangen. Maar niet alle behoeften aan buitenverlichting vereisen dat u gloeilampen gebruikt die direct vocht kunnen opnemen. In feite kunt u met veel verlichtingsarmaturen gewone halogeen- en gloeilampen gebruiken.

Lantarenpaal

Ook zie je altijd lantarenpalen buiten dat zorgt ervoor dat het niet pikdonker is en je nog wel kunt zien waar je bent. Buitenverlichting is waterdicht dus als het keihard regent gebeurt er niks ene blijft de licht nog braden. Muurlantaarns die de buitenkant van uw huis verlichten en zijn goedgekeurd voor gebruik buitenshuis. Deze buitenverlichting worden vaak geïnstalleerd aan weerszijden van de voordeur, naast de garage en op het achterterras. Buitenverlichting wordt soms binnenshuis gebruikt voor een unieke uitstraling.

In de kerst heb je ook kerstverlichting die je buiten hangt dan krijg je meteen een kerstgevoel als er kerstverlichting buiten hangt. Dat zijn vaak verschillende kleurtjes en verlichten de straten niet genoeg als een lantarenpaal.

Beste wattage

Het beste wattage voor buitenverlichting is 80 watt of lager. 40 watt en lager is ideaal voor het verlichten van paden en tuinbedden. 40-80 watt is geweldig voor het ophelderen van gebieden zoals opritten en kleinere werven. 80 watt en lager zijn goedgekeurd voor Dark Sky-verlichting, wat betekent dat u ook het milieu helpt.

De vier basistypen:

lichteffecten Sfeerverlichting, Taakverlichting, Accentverlichting en Wandverlichting.

Een straatlantaarn, lichtmast, lantaarnpaal, straatlantaarn, lichtstandaard of lampstandaard is een verhoogde lichtbron aan de rand van een weg of pad. Toen stedelijke elektriciteitsdistributie alomtegenwoordig werd in ontwikkelde landen in de 20e eeuw, volgden lichten voor stedelijke straten, of leidden soms. Veel lampen hebben lichtgevoelige fotocellen die automatisch worden geactiveerd als er licht is of niet nodig is: schemering, dageraad of het begin van donker weer. Deze functie in oudere verlichtingssystemen had kunnen worden uitgevoerd met behulp van een zonnewijzer. Veel straatverlichtingssystemen worden ondergronds aangesloten in plaats van bedrading van de ene hulppost naar de andere.

Tuinverlichting

In het donker toch nog van je tuin willen genieten is het handig om tuinverlichting te plaatsen zodat je tuin verlicht wordt en je niet in het donker zit. Het is handig om verlichting in je tuin te hebben en het is veilig, omdat je alles goed ziet en voor een inbreker zijn tuinen zonder licht aantrekkelijker dan met licht. Een tuinverlichting zorgt ook voor een sfeer in je tuin en ziet er gezelliger uit.

Tags:

Leave a comment