Hot!

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen

Een overzicht van Ab-oefeningen

Je buikspieren zijn een van de belangrijkste spiergroepen in het lichaam, en niet alleen vanwege hoe ze eruitzien. Velen van ons hebben het doel om platte buikspieren te krijgen, en hoewel dat een goed doel is, zijn sterke buikspieren nog belangrijker. Als je verder kijkt dan het six pack, zie je een groep spieren die een zeer belangrijk doel hebben. Niet alleen helpen ze je je torso te buigen, te verlengen, te roteren en te buigen, ze ondersteunen ook het belangrijkste deel van je lichaam: je ruggengraat. Bijna al je bewegingen komen uit je kern, dus hoe sterker je bent, hoe makkelijker alles wordt en hoe meer je jezelf beschermt tegen blessures.

Alles over je Abs

We gebruiken het woord ‘abs’ om gezamenlijk vier belangrijke spieren in de romp te beschrijven. Als je weet wat een persoon doet en de oefeningen die op die spieren zijn gericht, kun je de perfecte ab-training voor een sterke, passende kern opzetten. We noemen het dat omdat er drie tendinous creases zijn die de spier scheiden, waardoor het die wasbord-look krijgt.

Basisrichtlijnen voor het werken met uw buikspieren

Waarschijnlijk de belangrijkste richtlijnen voor het werken met je buikspieren is dit: Probeer niet platte buikspieren te krijgen door ab-oefeningen te doen. Ja, ab-oefeningen zijn belangrijk voor sterke, stevige buikspieren, maar het idee van het verminderen van vet door de buikspieren is een mythe. Met andere woorden, je kunt geen specifieke oefening doen om vet te verbranden van een specifiek deel van het lichaam. Wanneer je een crunch doet, trekt je lichaam niet alleen energie uit je buikspieren, maar trekt het energie uit het hele lichaam. Als uw doel platte buikspieren is, richt u dan meer op het verliezen van algehele lichaamsvet met een compleet programma van cardio- en krachttraining samen met een gezond dieet. Werk je buikspieren ongeveer drie keer per week – veel mensen denken dat je ze elke dag moet bewerken, maar je moet ze behandelen zoals elke andere spiergroep, door ze twee tot drie keer per week te laten werken, met minstens één rustdag ertussenin. Kies een verscheidenheid aan oefeningen – Je kunt aan de bovenstaande spiergroepen zien dat het verschillende oefeningen kost om de verschillende spieren van je buikspieren te richten. Zorg ervoor dat je bewegingen hebt die op elk gebied gericht zijn elke keer dat je je buikspieren werkt. Neem ab-bewegingen op in je kracht- en cardiotraining – Houd in gedachten dat je buikspieren de hele tijd werken en door bepaalde soorten oefeningen te kiezen, kun je ze nog meer bewerken. Samengestelde oefeningen zoals squat persen of bear crawls zijn geweldig voor het hele lichaam, inclusief de buikspieren.

Oefeningen en trainingen voor uw buikspieren

U kunt uw eigen ab-training maken door de stapsgewijze ab-oefeningen hieronder te doorlopen en vijf tot 10 zetten te kiezen die op al uw spiergroepen zijn gericht:

  • 14 Oefeningen voor je core
  • 37 Oefeningen die je buikspieren trainen
  • Geavanceerde Ab-oefeningen

Als je wilt dat er een aantal trainingen worden gepland, vind je hieronder een breed scala aan mogelijkheden, van een weerstandsband tot een oefenbal voor leuke, effectieve ab workouts.

Tags:

Leave a comment