Hot!

Broodje gezond

Broodje gezond

Een broodje gezond is lekker, licht en nog eens gezond. Je kunt het op elke moment van de dag consumeren. Verder bestaat een broodje gezond voornamelijk uit salade, groente en een lekkere saus om het af te maken. Een broodje gezond kun je op verschillende manieren bereiden. Zo heb je het traditionele pistoletje met kaas, tomaat, sla en ei. Maar je kunt er ook voor kiezen om te genieten van een lekker luchtige sandwich met bijvoorbeeld groentes en eiersalade.

Op een broodje gezond kun je ook vlees beleggen. Alleen wordt er meestal gekozen voor een plakje ham of zalm. Omdat dit de luchtigste soorten vlees zijn.

Hieronder zal ik een paar recepten tonen:

Visfinger sandwich

Ingrediënten:

  • 6 zachte hot dog rolls
  • 800 g-900 g huidloze stevige witte visfilets (-goedgekeurde kabeljauw), gesneden in lange dunne filets
  • 6 el bloempoeder
  • ½ theelepel paprika
  • een beetje plantaardige olie
  • 1 grote bol van de venkel
  • schil en sap 1 citroen
  • 2 eetlepels lichte slasaus
  • 100g natuurlijke yoghurt
  • 2 wortels, in luciferformaat gesneden of zeer grof geraspt
  • handvol platblad peterselie, grof gehakt
  • 1 bewaarde citroen (vind ze in potten met de Marokkaanse ingrediënten), gehalveerd, zaden uit het midden uitgehaald en weggegooid, en fijngehakt

Bereiding:

Kies voor de dressing de bladschijfjes van de venkel en zet apart. Gooi eventuele vieze buitenste lagen weg, deel de bol en snij dan zo fijn mogelijk. Meng met het citroensap en laat het 1 uur marineren, je dient ook af en toe te roeren.
Giet de venkel af. Meng de slasaus en yoghurt in een grote kom, voeg dan de venkel, de resterende dressing-ingrediënten, de venkelfruitjes (gehakt) en wat peper toe en meng goed.
Als u klaar bent om te serveren, splitst u de broodjes en verwarmt u ze in een lage oven. Meng voor de vis de bloem met de paprika en wat zout op een bord. Dompel de visfilets onder en dek goed aan. Verhit een scheutje olie in een koekenpan (non-stick als je dat hebt), en bak de vis een paar minuten aan elke kant tot ze gaar zijn en schilfert. Verdeel de vis tussen de broodjes met de dressing en eet meteen. Overgebleven dressing is 2-3 dagen goed in de koelkast. Dus je kan lekker een paar dagen genieten van deze sandwich.

Traditionele ei-mayo sandwich

Ingrediënten:

  • 1 gekookt ei
  • gehakt
  • een beetje currypasta
  • 1 el mayonaise met laag vetgehalte
  • kleine bakje tomatenpuree
  • verschillende Little Gem sla bladeren
  • wat gehakte lente-ui
  • plakjes komkommer
  • snijd volkorenbrood of rogge, of volkoren pitta, om te serveren

Bereiding:

Roer het gekookte ei en de kerriepasta door de mayonaise en de tomaatpuree. Stapelen op brood van in pitta met sla, lente-ui en komkommer.
De Green club sandwich

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes volkoren toast of rogge
  • 3 eetlepels kant en klare houmous
  • 1 kleine avocado
  • (100 g), gestenigd en in plakjes gesneden
  • 1 handvol raket
  • bladeren
  • 8-12 cherrytomaatjes, in plakjes

Bereiding:

Roosteer het brood en verspreid het gelijkmatig over een kant van elke plak. Leg op een sneetje de helft van de avocado, de raket en de tomaat. Breng op smaak met peper en dek af met een andere plak.
Stapel de rest van de avocado, raket en tomaat, breng weer op smaak en bedek met het derde deel.

Tags:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: