Hot!

Bowling

Bowling

Bowling heeft een lange en grondig mannelijke geschiedenis.

Maar als je bent zoals ik, dan is je bijdrage aan deze erfenis van mannelijkheid niets om over naar huis te schrijven. Dat wil zeggen dat ik een groot deel van mijn leven een vrij spijtige bolhoed was. Ik vond het leuk om te gaan bowlen met mijn vrienden en te genieten van een mannelijke kameraadschap, maar omdat ik een competitieve kerel was, was het moeilijk om van een spel te genieten terwijl ik door iedereen werd overtroffen.En ik ervaar zelden de pure vreugde en extase van een bowlingbaan. Er gaat niets boven het zien van alle tien van die pinnen die uit de rij verdwijnen. Dus de laatste tijd probeer ik mijn spel te verbeteren. Met wat oefenen, lezen en advies van kerels die op regelmatige basis werpen, heb ik mijn slagbal kunnen verbeteren. Ik ben absoluut geen perfecte spellen aan het bowlen, maar ik krijg nu drie of vier waarschuwingen in een game.En om mijn mede-spartelende bowlingspelers te helpen, bied ik een paar tips voor het gooien van een slag.

Flexibel zijn. Flexibiliteit en het aanpassingsvermogen zijn essentieel voor consequente bowlingstakingen omdat elke rijstrook waarop je bowt, anders is. Waarom? Nou, ben je ooit de foutlijn gepasseerd en heb je jezelf gevonden? Dat komt omdat bowlingbanen worden geolied en de hoeveelheid olie en de manier waarop het op de baan wordt verspreid, kan verschillen van rijstrook tot rijstrook. Het oliepatroon op een enkele rijstrook kan tijdens het spel veranderen. Veranderingen in de hoeveelheid olie en het patroon kunnen ervoor zorgen dat je bal anders breekt. Wees dus voorbereid om uw aanpak aan te passen.

De sleutel zit in de zak. De sleutel tot consistente slagen is om de bal in de “pocket” te plaatsen. Voor een rechtshandige bowler ligt de pocket tussen de one-pin en three-pin. En voor de rest is het tussen de één-pin en de twee-pins.

Kies een lichtere bal. Ja ik weet het. Je wilt pronken met je mannelijke kracht door een 18-pond bal over de baan te gooien als de dondergod Tor. En ja, het is leuk om de spelden in de lucht te zien vliegen wanneer een zware bal hen raakt, maar als je stakingen wilt gooien, overweeg dan een beetje op te lichten. Om stakingen te werpen, wil je dat de pinnen elkaar raken en niet alleen in de lucht vliegen. Zware ballen laten pins in de lucht vliegen; lichtere ballen laten de pinnen elkaar raken. Veel profs zijn tegenwoordig begonnen met het gebruik van de 14 1/2 of 15 pond ballen vanwege het voordeel dat lichtere ballen bieden. Dus ga je gang. Gebruik die meidenbal zonder schaamte.

Focus, maar niet op de pinnen. De pinnen zijn je doelwit, maar je wilt niet focussen of ernaar streven. Kies in plaats daarvan een van de pijlen in het midden van de baan en streef ernaar om je bal eroverheen te laten rollen. Als je een rechtshandige bowler bent, richt je op de tweede pijl van rechts. Lefties, mik op de tweede pijl van links. Omdat de meeste rijstrookolie in het midden van de rijstrook staat, zal het werpen van je bal naar de buitenkant ervoor zorgen dat de hele rijstrook meer tractie krijgt.

Lijn je aanpak uit. Voordat de foutlijn wordt weergegeven, ziet u drie rijen stippen die parallel lopen aan de rij: één rij vlak voor de foutlijn en twee rijen iets erachter. Gebruik een van deze laatste rijen om je benadering van de foutlijn in lijn te brengen (welke je kiest, wordt bepaald door het aantal stappen dat je neemt voordat je de bal loslaat). Als je rechtshandig bent met een lichte haak, plaats je je linkervoet net rechts van de middelste punt. Als u linkshandig bent, moet uw rechtervoet net links van de middelpuntstip worden geplaatst.Als je consequent vanuit deze benadering de pocket raakt, heb je je strikebal gevonden. Blijf vanaf die plek naderen. Als je links mist, beweeg je een beetje naar links bij de nadering. Als je rechts mist, ga je naar rechts. Ja, dat lijkt een beetje contra-intuïtief, maar een tuttige bowler mist links omdat zijn bal te vroeg verslapt. Sames is een lefty. Als je in de richting gaat die je mist en op dezelfde pijl richt, wordt de bal verder de baan opgeduwd voordat je de pinnen vasthaakt. Probeer het. Het werkt.

Maak je aanpak. Begin je benadering richting de lijn. De aanpak met vier stappen is de meest gebruikte benadering door de profs, maar als het Fred Flintstone-twinkle-tenenwerk voor u werkt, doe het dan. Houd de hele tijd je doelpijl in de gaten en zorg ervoor dat je in een rechte lijn loopt.

Houd je arm recht. Houd op de backswing uw arm recht en dicht bij het lichaam. Je hand zou naar schouderniveau moeten komen.

Stap van kracht! De krachttrap is de op een na laatste stap in je nadering en het geeft je lichaam een ​​beetje meer momentum, wat bijdraagt ​​aan de hefboomwerking van je armzwaai, waardoor je een sterkere bal loslaat. Als u rechtshandig bent, zal uw machtsstap met uw juiste voet zijn. Lefties, met links. Je krachttrapbeen moet een goede buiging hebben waardoor je je linkervoet kunt gebruiken. Let op dat je de foutlijn niet overschrijdt!Laat de bal los aan de onderkant van je neerwaartse slag. Je wilt de uitgave precies goed laten verlopen. Te vroeg en je kunt snelheid verliezen, te laat en je zult de bal laten stuiteren.

Curve het. Denk eraan, om stakingen te werpen, willen we dat de bal de pocket raakt, en om dat effectief te doen, hebben we wat curve nodig voor onze worp. Dit vergt enige oefening om te perfectioneren, maar hier is een algemeen advies om te beginnen. Als je rechtshandig bent, draai je je duim naar een 10 uur positie terwijl je de bal loslaat. Als je linkshandig bent, draai je je duim naar een 2 uur positie. Dit geeft je bal een beetje draaiing naar de pinnen toe.

Volg door. Een fout die veel beginners maken bij het bowlen, volgt niet door na het loslaten van de bal. Als u niet doorloopt, vermindert de rotatie van de bal en neemt de nauwkeurigheid af. Zodra je de bal loslaat, houd je je arm in de slingerbeweging totdat je hand boven je hoofd is.Wees zoals Frank. Doe het leuk en gemakkelijk. Haast je niet. Het is gemakkelijk om haast te krijgen, vooral als je in de war raakt. Zorg voor een langzame en soepele aanpak en release.

Tags:

Leave a comment