Hot!

Bezienswaardigheden Dubai

Bezienswaardigheden Dubai

Dubai Mall

Het ploffen van de Burj Khalifa in het centrum van Dubai is het paradijs voor elke klant. De enorme Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld en biedt maar liefst 1.200 winkels. Zelfs als je niets wilt kopen, is een bezoek aan dit immense winkelcentrum een ​​must: de Dubai Mall bevat ook tal van entertainmentfaciliteiten, zoals een ijsbaan, een bioscoop en verschillende kindvriendelijke attracties, waaronder een aquarium die meer dan 33.000 onderwaterwezens herbergt. Als je toevallig ’s nachts rondwandelt, stop dan bij de Dubai Fountain buiten het winkelcentrum. De fontein is gemaakt door degenen die de beroemde dansfonteinen van het Bellagio ontwierpen en biedt nachtelijke shows met een mix van westerse en oosterse muziek.

Recente reizigers zeiden dat je een gratis kaart zou moeten ophalen voordat je het winkelcentrum gaat verkennen, omdat je het echt nodig zult hebben. Bezoekers werden genomen door hoeveel in het winkelcentrum was – alles wat je nodig zou kunnen hebben kan worden gevonden in zijn darmen. Weinig bezoekers wilden er graag op wijzen dat je hier misschien toch niet wilt winkelen. Omdat zoveel wordt geïmporteerd, hebben sommige bezoekers prijzen gevonden die hoger zijn in vergelijking met wat ze thuis hebben gezien. Toch zeggen velen dat je er niet van mag weerhouden om een ​​bezoek te brengen.

De beste manier om hier te komen is om de metro naar Burj Khalifa / Dubai Mall Station te nemen. De Dubai Mall (en alles daarbinnen) opent zijn deuren dagelijks van 10.00 uur tot middernacht. U hoeft niet te betalen om rond te dwalen, maar bepaalde attracties in het winkelcentrum zullen toegang krijgen. Bezoek de Dubai Mall voor meer informatie

Burj al Arab

Met uitzicht op de Perzische Golf vanaf de top van het Jumeirah-strand en de Palmeilanden, heeft dit prachtige gebouw al sinds de opening in 1999 veel bewondering voor de architectuurliefhebbers. De gebogen glazen façade – gemodelleerd naar de zeilen die de waterwegen van Dubai al die jaren sierden – beschermt een wereld- Klasse, über-luxueus hotel gelegen op zijn eigen kunstmatige eiland. Het hotel huisvest niet alleen het hoogste atrium ter wereld op bijna 600 meter hoogte, maar het is een van de hoogste hotels ter wereld. Afgezien van de architectuur, zijn de voorzieningen voorzien van draaiende bedden in sommige suites, evenals een helikopterplatform, voor het geval je zou denken dat het aankomen via een gratis Rolls-Royce te voetgangers was. Maar je hoeft niet bij de Burj Al Arab te blijven om ervan te genieten (en laten we eerlijk zijn, de meesten niet). Degenen die niet crashen in het hotel kunnen toegang krijgen door een hapje te eten in een van de restaurants op het terrein. Onder hen bevinden zich het visrestaurant Al Mahara, met kamerhoge ramen die een gigantisch aquarium bewaken, en de torenhoge Al Muntaha, gelegen op de schilderachtige 27e verdieping van het gebouw.

Recente bezoekers waren volledig onder de indruk van zowel het interieur als het exterieur van Burj Al Arab en raadden ten sterkste aan om, als je het geld hebt, minstens een nacht te blijven. Degenen die geen kamer bij het hotel hadden geboekt, ontdekten dat het grijpen van afternoontea een geweldige manier was om te genieten van een deel van de beroemde ambiance van het pand, zonder teveel geld te verdienen (zorg ervoor dat u ruim van tevoren thee tijd inroept). Hoewel velen vonden dat het hotel spectaculair was, vonden anderen de weelde van het pand spannend. Of je nu naar binnen durft of niet, slechts een greep uit een van Dubai’s meest gefotografeerde structuren krijgen, is genoeg ervaring.

Tags:

Leave a comment