Hot!

Badkamerspiegels

Badkamerspiegels

Een mooie spiegel in de badkamer is belangrijk voor de inrichting van de badkamer, maar wat is een spiegel nu precies?
Een spiegel weerkaats licht volgens de wet ”hoek van inval = hoek van terugkaatsing.”

Verschillende soorten spiegels

Holle spiegels
Een make-up spiegel is een goed voorbeeld voor een holle spiegel. Er treedt namelijk vergroting op van het beeld van de make-up spiegel. Dat betekent dat wanneer je in die spiegel kijkt het beeld van je gezicht vergroot wordt. Een holle spiegel wordt vooral gebruikt in een spiegeltelescoop.

Bolle spiegels
Een bolle spiegel heeft een bolvormig oppervlak. Dat betekent dat het beeld verkleint maar het gezichtsveld ervan vergroot, als voorbeeld kunnen we achteruitkijkspiegels nemen.

Vlakke spiegels
Een vlakke spiegel is zoals je kunt zien een spiegel met een vlak oppervlak. Dit is gewoon een alledaagse normale spiegel.

Lachspiegels
Een lachspiegel zie je vooral op kermissen. Het is een spiegel waarvan de spiegelend oppervlak onregelmatig gevormd is. Dus wanneer je in de spiegel kijkt wordt je gezicht raar gevormd.

Geschiedenis

In Egypte werden er al lang bronzen spiegels gemaakt. Dit werd gemaakt uit ronde schijven van koper of brons en werd dan gepolijst. Ze kende toen ook al de spiegels die van vulkanisch glas werd gemaakt en waarvan het oppervlak werd gepolijst om zo een weerspiegeling te zien.

Voor dit was de eerste spiegel waarschijnlijk een wateroppervlak. In de oudheid werden spiegels gemaakt van metaal. Dit werd dan gegoten en daarna platgeslagen tot een schijf. Daarna werd dit gepolijst om als spiegel te dienen. Nadat de Romeinen glas hadden uitgevonden, bedekten de romeinen het glas met een laagje metaal.

Kwikspiegels

400 jaar lang waren kwikspiegels erg belangrijk, ook al was de fabricage ervan erg moeilijk. Kwikspiegels is glas dat bedekt is met tinamalgaam. Tinamalgaam is een vast mengsel van kwik en meerdere metalen. Dit werkt als een reflecterende laag.

Van de Chinezen is bekend dat zij vroeger al gebruikt maakten van kwik maar dan in een combinatie met andere metalen. Kwik stond toen der tijd voor onsterfelijkheid, daarom overleed de eerste keizer genaamd Qin Shi Huangdi aan vergiftiging. Hij nam veel hoeveelheden aan pillen dat kwik bevatten. De Romeinen gebruikte kwik voor cosmetica, ook de Grieken deden dit. Alchemisten dachten dat kwik in goud kon veranderen. Alchemisten of komt van het Arabische al-kimia, de alchemisten waren de vroege natuurfilosofen voor de moderne scheikunde.
Waarvoor worden spiegels gebruikt
Spiegels worden tegenwoordig vooral gebruikt om naar jezelf te kijken, maar ook voor achteruitkijkspiegels. Het komt erop neer dat we tegenwoordig in een gemeenschap leven waarin we niet kunnen bedenken dat we geen gebruik kunnen maken van spiegels.

Verschillende soorten badkamerspiegel

Door spiegels lijkt je badkamer veel ruimer en lichter. Grote spiegels of meerdere spiegels kunnen een kleine badkamer veel groter laten lijken dan dat het is. Daarom zijn er veel verschillende soorten badkamerspiegel, de populairste tegenwoordig zijn de spiegels met led-lichten. Ook zijn de spiegelkasten nog steeds een hit en die zullen zeker nog een lange tijd een hit blijven.

Tags:

Leave a comment