Hot!

Azië

Azië

Azië is te massief en divers om te conceptualiseren als een enkele verteerbare reisbestemming. Zelfs het definiëren van de grenzen van dit continent is moeilijk – van de bergen rond de Zwarte Zee in het westen tot de sneeuwvelden van Siberië in het oosten, er zijn meer mensen en steden in Azië dan daarbuiten.

Gebieden en hoogtes

Het hoogste punt van de wereld, Mount Everest, ligt in Azië langs de grens van Tibet en Nepal, met een hoogte van 8,848 m (29.028 voet) boven de zeespiegel. Het laagste punt is de Dode Zee, gelegen op de ontmoetingsplekken van Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië, waarvan het oppervlak 400 m (1312 voet) onder de zeespiegel ligt. De langste rivier van Azië is de Yangtze, die 6.300 kilometer (3.915 mijl) door China loopt, helemaal van het hoge Tibetaanse plateau naar Shanghai. Het grootste meer is de Kaspische Zee van 386.400 km² (149.200 vierkante mijl), die wordt omringd door verschillende Centraal-Aziatische landen.

Begrenzing van Azië

Azië wordt begrensd door de Stille Oceaan in het oosten, door Australië in het zuidoosten en door de Indische Oceaan in het zuiden. Het wordt begrensd door de Rode Zee in het zuidwesten, door Europa en de Oeral in het westen, en door de Noordelijke IJszee in het noorden. De reismogelijkheden lopen uiteen van de woestijnruïne- en moderne mega-winkelcentra van het Midden-Oosten tot de prachtige oude monumenten in Zuid-Azië, en van de strandbungalows en jungle-tochten van Zuidoost-Azië tot de megasteden en technologische hoofdsteden van Oost-Azië. Lees hieronder meer over regio’s, bestemmingen en routes.

Reismogelijkheden

Azië biedt zeer uiteenlopende reismogelijkheden. Er zijn ultramoderne, grotendeels democratische landen zoals Japan en de Oost-Aziatische tijgers (regio’s en landen) van Singapore, Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea die zeer welvarend zijn en waarin mensen genieten van een zeer hoge levensstandaard. Aan de andere kant zijn Afghanistan, Laos en Oost-Timor extreem arme landen waar mensen worstelen om elke dag een paar rijstkorrels te krijgen. Natuurlijk liggen er ook veel landen ergens in het midden, zoals de opkomende grootmachten van China en India die prachtige reisbestemmingen op zich maken vanwege hun lange geschiedenis, omvang en diversiteit. Thailand, de Filipijnen, Indonesië en Maleisië bieden een warm tropisch klimaat, een gevarieerde cultuur en geweldige stranden. Aan de andere kant, Azië herbergt het communistische Noord-Korea, misschien wel het meest onderdrukkende regime ter wereld, dat geen reisvrijheid heeft en voortdurend wordt gecontroleerd door de regering.
Het is de thuisbasis van een van de beste videogames ooit Pokemon.

Azië werelddeel

Azië is ’s werelds grootste continent – 43.810.582 km². beslaat ongeveer 30% van het aardoppervlak en 8,66% van het aardoppervlak. Het wordt begrensd door het Oeralgebergte in het oosten, de Noordelijke IJszee in het noorden, de Stille Oceaan in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden. Het hoogste punt in de wereld is de Mount Everest (8.848 m), gelegen in de Tibetaanse regio van de Himalaya. De langste rivier in Azië en de op twee na langste rivier ter wereld is de Yangtze (6.211 km) die door China stroomt. De grootste woestijn in Azië is de Gobi-woestijn van 281.800 km².

Tags:

Leave a comment