Hot!

Arc de triomphe

Arc de triomphe

Het gebouw is een van de bekendste en beruchtste gebouwen in Parijs. Het gebouw staat in het 8e arrondissement. De arc staat op een van de drukste verkeersrotondes in de stad. Ook ligt de arc gelegen in het westen van Parijs. Veel Parijzenaren beschouwen het ongelooflijk grote gebouw als een symbool van de west side. Uit onderzoek is gebleken dat de arc daadwerkelijk een symbool is voor de mensen uit het west, het geeft hen kracht en moed. De arc is een ongelofelijke constructie. Het gebouw is meer dan 50 meter lang, 40 meter breed ook nog eens. Oorspronkelijk is de arc gebouw als symbool voor de revolutie en de overwinningen van Napoleon. De bouw van het gebouw heeft maar liefst meer dan 30 jaar geduurd. Ze zijn begonnen met he bouwen in 1807 en waren pas in 1837 klaar met de bouw. Dit alles gebeurde onder de leiding van koning filips.

Geschiedenis Arc de triomphe

De opdracht hiertoe, dus de bouw ervan, gaf eigenlijk Napoleon. Hiervoor zocht hij ontwerpers uit van de universiteiten in Parijs. uiteindelijk heeft hij een ontwerper gevonden die voor hem het gebouw wat hij in gedachte had te ontwerpen. De ontwerper genaamd Jean was een bescheiden jonge man met een criminele achtergrond. Zo heeft hij in de tijd dat hij voor Napoleon werkte misbruik gemaakt van zijn macht. Napoleon gaf hem een machtspositie omdat hij werkte voor Napoleon. Jean heeft met zijn macht vele families beroofd en bedreigd. Nadat het ontwerp klaar was werd Jean dan ook onthoofd door de guillotine. In het begin van de opening van de Arc wou de keizerin gelijk en intrede doen vanuit de Arc. Zij zorgde ervoor dat schilders de nog niet beschikbare Arc, de arc beschilderde en het zo doet leken alsof hij al bijna klaar was. Tijdens de bouwen waren er verschillende hinderingen doordat Napoleon meerdere keren verloren had met veldslagen. Was de ontwerper, van het gebouw, een paar jaar voor ze er aan begonnen, overleden. Verder heeft de arc altijd een symbolische invloed gehad op het volk. Zo werden belangrijke personen begraven onder de arc of er omheen, zo is er in de 1e wereldoorlog een moedige soldaat begraven onder de arc.

De constructie Arc de triomphe

Zoals je nu weet is de arc ontworpen door een universitair persoon namelijk jean. Jean had een obsessie voor de vroegere romeinen en heeft dit ook in zijn ontwerp verwerkt. De arc heeft verschillende vormen op zich staan, dit zijn geen beschilderingen maar echte vormen. Zo kun je een aantal naakte fransen zien die de barbaren verslaan. Verder heeft de arc nog meer gebeurtenissen op zich staan bijvoorbeeld het vertrek van de vrijwilligers en er wordt ook vrede en rust er op afgebeeld.

Ligging Arc de triomphe

De arc is gelegen op een ongelofelijk grote verkeer rotonde. 1 van de straten die de rotonde kruist is de champs-elysees, dit is een beruchte winkelstraat waar de duurste merken worden verkocht zoals Prada en Gucci bijvoorbeeld. Het bijzondere van deze straat is dat de straat ongelofelijk breed is net als Amerika.

Tags:

Leave a comment