Hot!

Apple

Apple

Apple Computers, Inc. werd op 1 april 1976 opgericht door de drop-outs Steve Jobs en Steve Wozniak van de universiteit, die het nieuwe bedrijf een visie brachten over het veranderen van de manier waarop mensen computers bekeken. Jobs en Wozniak wilden computers klein genoeg maken voor mensen om ze thuis of op kantoor te hebben. Simpel gezegd, ze wilden een computer die gebruiksvriendelijk was.

Jobs en Wozniak begonnen met de bouw van de Apple I in Jobs-garage en verkochten die zonder een monitor, toetsenbord of behuizing (die ze in 1977 wilden toevoegen). De Apple II bracht een revolutie teweeg in de computerindustrie met de introductie van de allereerste kleurenafbeeldingen.1 De omzet steeg van $ 7,8 miljoen in 1978 tot $ 117 miljoen in 1980, het jaar waarin Apple openbaar werd.

In de rest van de jaren tachtig deed Apple het nog steeds goed en in 1990 boekte het zijn hoogste winst ooit. Dit was echter vooral te danken aan de plannen die Jobs al in gang had gezet voordat hij vertrok, met name zijn deal met een klein bedrijf met de naam Adobe, maker van het Adobe Portable Document Format (PDF). Samen creëerden de twee bedrijven het fenomeen dat bekend staat als desktop publishing.

In de loop van een paar jaar liep het marktaandeel van Apple langzaam op na zijn piek in 1990 en in 1996 geloofden experts dat het bedrijf gedoemd was te mislukken. Pas in 1997, toen Apple hard op zoek was naar een besturingssysteem, kocht het Next Software (het bedrijf van Jobs) en besloot de raad van bestuur om hulp te vragen aan een oude vriend: Steve Jobs. Jobs werd een interim CEO, of ICEO zoals hij zichzelf noemde (Jobs was tot 2000 officieel geen CEO). Jobs besloot om wat veranderingen aan te brengen rond Apple. Hij smeedde een alliantie met Microsoft om een Mac-versie van zijn populaire kantoorsoftware te creëren.

Apple werd in april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht om de Apple I personal computer van Wozniak te ontwikkelen en te verkopen. Het werd opgenomen als Apple Computer, Inc. in januari 1977 en de verkoop van zijn computers, waaronder de Apple II, snel groeide. Binnen een paar jaar hadden Jobs en Wozniak een staf van computerontwerpers ingehuurd en hadden ze een productielijn. Apple ging in 1980 naar de beurs om direct financieel succes te behalen. In de loop van de volgende jaren verscheepte Apple nieuwe computers met innovatieve grafische gebruikersinterfaces, zoals de originele Macintosh in 1984, en de marketingcommercials van Apple voor zijn producten kregen brede lovende kritieken. Het hoge prijskaartje van zijn producten en beperkte softwaretitels veroorzaakten echter problemen, net als machtsproblemen tussen leidinggevenden bij het bedrijf. In 1985 stapte Wozniak weg bij Apple, terwijl Jobs ontslag nam en een nieuw bedrijf oprichtte met voormalige Apple-medewerkers.

Apple producten:

  • Macbook
  • IPad
  • IPhone
  • Apple watch
  • IPod
  • Apple tv
  • Homepod
  • Ibook
  • ITunes

De ongelooflijke, geest verblindende Genius van Steve Wozniak, de meest ondergewaardeerde persoon in het oog van het publiek met betrekking tot de computerrevolutie, heeft niet alleen de personal computer uitgevonden, maar is de enige mens die ooit uit eigen beweging een computer kan ontwerpen en bouwen. De lijst van zijn verbluffende technische prestaties en technische prestaties (waaronder het uitvinden van de typegrens voor computers, de universele afstandsbediening enz.) Is absoluut verbluffend, en bovendien is hij blijkbaar een van de meest onaantrekkelijke en aardigste mensen die je zou kunnen hebben ooit ontmoeten. Zonder hem had Steve Jobs nooit gedaan wat hij deed.

Maar Steve Jobs had de WOZ en wat hij met dat genie heeft gedaan, is het gebruiken in het grootste, meest winstgevende bedrijf in de geschiedenis van de wereld ten tijde van zijn dood. Onderweg veranderde hij de manier waarop we alles op computers doen, met MP3-spelers en muziek, met telefoons en apps, met notitieblokken en zelfs films met Pixar. Zijn visie, vastberadenheid en extreme perfectie verbrijzelden elke markt die hij raakte, inclusief de retailmarkt, en braken elk prestatierecord dat op hen van toepassing was.

Niemand in onze generatie heeft de wereld veranderd zoals deze twee.

Apple heeft zijn weg door de computerindustrie niet één keer gepionierd, maar meerdere keren gedurende zijn bestaan. Het gelooft in het verleggen van de grenzen van creativiteit om interessante en waardevolle producten voor de samenleving te produceren. Na meer dan 30 jaar is het onbetwistbaar dat Apple “een diepgaande invloed op technologie heeft gehad, en niet alleen heeft geïnnoveerd en beïnvloed hoe we computers gebruiken, maar ook de activiteiten waarvoor we ze gebruiken.

Tags:

Leave a comment