Hot!

Appartement kopen

Appartement kopen

Waar moet jij op letten bij het kopen van een appartement ?

Bij het kopen van een appartement koop je een woning waarbij je woning een onderdeel is van een groter gebouw. Daarbij komt er wat kijken wat we appartementsrecht noemen. Dat heeft een juridische betekenis je schaft 2 juridische dingen aanschaft : je koopt een stukje eigendom in een groot gebouw dus je koopt een deel ervan en je koopt het juridische recht om je woning te mogen gebruiken. Samen met de andere bewoners van het appartement zijn jullie met z’n allen de eigenaar. Daarbij gelden er natuurlijk regels waar door iedereen aan gehouden moet worden. Natuurlijk heb je bepaalde verantwoordelijkheden als eigenaar dus is het beter om die van te voren te weten. Je moet van te voren dingen weten als de huisregels die gelden voor iedereen en alle kosten die van de gezamenlijk gebruikte ruimten , hou hier heel goed rekening mee zodat je achteraf niet verrast word door dingen die blijkbaar niet mochten of de extra kosten.

Wat is een splitsingsakte en waarvoor is een appartementsrecht ?

Het gene wat we appartementsrecht noemen ontstaat eigenlijk doordat het gebouw verdeelt wordt in kleinere gebruiksruimten , Juridisch verwoord heet dat “splitsing in appartementsrecht. De rechten worden vermeld in de splitsingsakte de splitsingsakten wordt gemaakt door de notaris. Op de splitsingsakte hoort een tekening , op deze tekening is duidelijk aangegeven met kleurtjes wat de grenzen zijn van persoonlijke gebieden en duidelijk aangegeven waar de gemeenschappelijke ruimten zijn. Dus al de appartementseigenaren zijn samen verantwoordelijk voor het gebouw want zijn samen met z’n allen de eigenaar van het gehele gebouw.  Dus heeft iedereen als mede eigenaar even veel recht om de gemeenschappelijke ruimten te gebruiken. Meestal zijn de gemeenschappelijke ruimtes gebieden zoals het dakterras , de hal , het trappenhuis en de binnentuin. Je hebt verschillende soorten woningen waardoor je ook verschillende soorten overeenkomsten hebt het licht eraan of het appartement bedoelt is voor vakantie dus gebruikt wordt als een vakantie appartement of bijvoorbeeld het appartement een complex is met winkels en woningen.

Wat zijn nou precies de servicekosten ?

Het gene wat we service kosten noemen komt aan de pas in verschillende omstandigheden en op verschillende manieren. Daarom moet je altijd vragen aan de gene waarvan je het appartement koopt wat nou precies de service kosten zijn omdat je in elk appartement verschillende service kosten hebt. Soms is bijvoorbeeld in het appartement dat je wilt kopen zo dat alle verwarming kosten van elke gebruiker in het appartement samen over iedereen verdeelt wordt en soms is het het geval dat iedereen de kosten van hun eigen gebied in het appartement betalen. Dit is handige info om te weten want dan kan je geld besparen als het alleen van je eigen gebied is maar anders heeft het geen nut alle kosten van iedereen verdeelt worden dan kan je je verwarming de gehele winter aan laten.  Meestal heb  je standaard kosten zoals de verzekering van het gebouw en de schoonmaak kosten van bepaalde plekken zoals de trappen en de gangen die wekelijks worden schoongemaakt , in appartementen met liften kan je soms ook onderhoud kosten voor de lift treffen.

Tags:

Leave a comment