Hot!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Hoe werken nu eigenlijk zonnepanelen? In een zonnepaneel wordt door de stralen wat de zon afgeeft energie gemaakt en omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen worden ook wel PV platen genoemd. Zonnecollectoren lijken op zonnepanelen, en wordt vaak verward. Maar dit is absoluut niet hetzelfde! Dit is weer een heel ander principe. Warmend water wordt hierbij opgewarmd door middel van de warmte van de zon.

Algemene informatie

De zonnecellen van de zon bestaan uit 2 lagen, en door de invloed van de zon, ontstaat hierdoor zonlicht. Zonnepanelen bestaan al een enige tijd, en door nieuwe ontwikkelingen kwamen er dunne-film zonnecellen. En nu de tijd bestaat er een derde variant van zonnepanelen.

De zonne-energie die hierdoor wordt opgevangen is erg duurzaam, dit maakt het dan ook groene energie. Ook a is het niet echt wijdverbreid het nemen van zonnepanelen. Doordat zonnepanelen erg prijzig zijn vergeleken met andere soorten energiebronnen, en het duurt wel even een tijdje voordat het je kostenbesparing kan opleveren. Maar dit maakt zonnepanelen niet minder waard. Want het is niet alleen goed voor het milieu. Maar ook de prijs van elektriciteit stijgt elk jaar weer steeds meer. Dus ook vanuit een economisch punt zijn zonnepanelen zeker de prijs waard! Het aanschaffen van zonnepanelen draagt dus veel met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je je goed laat informeren als je zonnepanelen zou willen overwegen. En dan moet je niet alleen denken aan de kwaliteit van de zonnepanelen. Maar ook wat de situatie van jouw eigen woning is zoals de kwaliteit en aard van je dak bijvoorbeeld.

Hoe werken nu zonnepanelen?

De zonnecellen worden uitgedrukt tot Wp (watt-piek). Onder optimale omstandigheden van de zonnepaneel hoort dit de opbrengst te zijn. Daarnaast is het ideaal als de hellingshoek van je dak ook nog is geschikt om de 36 graden te kunnen bereiken. Dan is het resultaat van je zonnepanelen helemaal top. Maar het is bijna onmogelijk een dak te hebben die geen beperkingen met zich meebrengt. Al wil je dat je zonnepanelen gewoon een ‘’normale’ werking hebben, dan is een hellingshoek tussen de 20 en 50 graden gewoon prima.

Richting zonnepanelen

Als je de zonnepanelen richting het zuiden kunt richten, zorgt het voor het ideale resultaat. Hierbij geld ook richting het zuid oosten of het zuid westen voor een super resultaat. En uiteindelijk is het ook de bedoeling dat je gaat kijken naar de schaduw op jouw dak bijvoorbeeld door hoge gebouwen. Waarschijnlijk zullen die hoge gebouwen op een bepaalde tijd voor schaduw op jouw dak zorgen, dit heeft natuurlijk weer invloed voor de kwaliteit van de energie die door de zonnepanelen wordt gemaakt. Ook wel gezegd, bij iedere woning of gebouw moet gekeken hoe je de zonnepanelen het beste kunt plaatsen, en dit hangt dus van allerlei verschillende factoren af.

Doordat in Nederland niet altijd het zonnetje volop schijnt, is het dus niet mogelijk om het hele jaar het optimale resultaat te kunnen bereiken. Maar je kunt je wel verzekeren van altijd genoeg elektriciteit en energie om te kunnen doen wat je wilt, het hele jaar door.

Tags: