Een geweldig worteltaartrecept. heerlijk en waanzinnig makkelijke worteltaart met een roomkaas glazuur. De worteltaart barst van de smaken van de combinatie van verse ananas, wortelen en glazuur.
Bereidingstijd: 30 minuten
Per 12 personen:-+
Ingrediënten worteltaart
1,75 kopjes bloem voor alle doeleinden, gemeten en vervolgens gezeefd1 theelepel baksoda1,5 tl bakpoeder0,5 tl kaneelpoeder3 grote eieren1 kopje kristalsuiker0,5 kopje olie1 theelepel vanille-extract2,5 kopjes geraspte wortelen1,5 kopje ananas, in blokjes (1 kopje gepureerd)0,5 kopje walnoten, fijngehakt0,33 kopje zoete kokosvlokken
glazuur
16 oz roomkaas
kamertemperatuur
0,5 kopje ongezouten boter
0,75 kopje poedersuiker
0,5 theelepel vanille-extract
geplette walnoten voor decor, optioneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven tot 180 graden c. Verspreid vervolgens kokosvlokken op een bak plaat, bak voor ongeveer 5-7 minuten, tot dat ze goudbruin van kleur zijn. Verwijder ze vervolgens en zet ze dan opzij om af te koelen.
- Snijd ananas in blokjes en pureer het dan met een handmixer
- Schil en rasp wortelen.
cakevellen bereiden:
- Verwarm de oven tot 175 graden c. Bekleed 3 ronde bak vormen van 20 cm met bak papier. Besproei het dan met bakspray en het bestuif licht met bloem.
- Klop bloem, baksoda, bakpoeder en kaneel in een kom. en zet het vervolgens dan opzij
- Klop in een grote kom eieren met suiker op hoge snelheid met elkaar samen tot dat het mengsel luchtig begint te worden.
- Meng in een andere kom vervolgens olie, wortelen, vanille en gepureerde ananas. Voeg het dan toe aan het eiermengsel en meng het met een spatel tot dat het gecombineerd is.
- Voeg de helft van de bloem toe aan de mengsel en meng het dan samen met een spatel. Voeg de resterende bloem toe en blijf mengen met een spatel tot dat het gecombineerd is.
- Voeg de gehakte walnoten en de geroosterde kokos toe. Spatel onder het mengsel.
- Giet het cake beslag over de drie voorbereide bakvormen. Bak het voor ongeveer 16-18 minuten op 175 graden c. Zodra de cakes zijn afgekoeld, haalt u ze uit de bakvormen en zet ze apart om af te koelen.
glazuur voorbereiden:
- Meng in een kom room kaas en boter met hoge snelheid.
- Voeg de suiker en vanille toe, meng het dan samen.
de taart in elkaar zetten:
- Plaats de eerste cakevorm op een cake tribune, voeg room toe. Herhaal dit met de resterende lagen en crème. Bedek de zijkanten en bovenkant van de taart met glazuur en decoreer zoals naar gewenst.
- Koel voor het serveren.
- Eetsmakelijk!
Onze worteltaart bars zijn een van onze meest populaire recepten geworden. Ik denk dat koekjesrepen, cakebars en in dit geval worteltaart bars praktisch, heerlijk en voor heel veel evenementen kan worden gebruikt
Bereidingstijd: 35 minuten
Per 16-18 bars:-+
Ingrediënten
1 kopje boter (zoete room gezouten)
1 kopje kristalsuiker
0,5 kopje bruine suiker
2 eieren
1 theelepel vanille
3 kopjes bloem voor alle doeleinden
4 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
0,5 teaspoon Salt
2 kopjes geraspte of gehakte rauwe wortelen
De beste roomkaas glazuur
Wilton Candy Melts – Oranje en groen
Bereidingswijze:
- Rasp en hak 2 kopjes rauwe wortelen
- Klop in een grote kom boter en suikers tot ze licht en luchtig zijn.
- Klop de eieren en vanille erdoor.
- Meng kaneel, bakpoeder, baksoda en zout erdoor en meng goed.
- Voeg bloem toe en mix tot gecombineerd.
- Voeg 2 kopjes wortels toe.
- Druk het deeg in een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak de koekjesrepen 13-15 minuten in een oven van 190 graden of tot ze goudbruin zijn aan de randen.
- Laat koekjesrepen afkoelen.
- Frost met roomkaas glazuur
- Maak vervolgens dan een snoepwortel gemaakt van groene en oranje Wilton Candy Melts en plaats ze dan op de bars als decoratie. (optioneel)