Hot!

Wijn koelers

Wijn koelers

Wat is een wijnkoeler?

Een wijnkoeler is een product dat wordt gebruikt voor het koel houden van wijn, en houdt je wijn perfect op tempratuur.

Hoe gebruik je een wijnkoeler?

Je begint met de wijnfles van de bovenkant vast te pakken en voorzichtig te schuiven in de wijnkoeler, van onder naar boven om de wijnfles heen. Het is belangrijk dat de wijn al van te voren is gekoeld voordat deze in de wijnkoeler wordt geschoven. Vervolgens opent u de fles en geniet u van heerlijke koude wijn.

Wijnkoeler bewaren

Dit bewaar je in de diepvriezer en als je het wilt gebruiken kan je tot 4 uur lang je drankje koud houden.

Materiaal

Een wijnkoeler is meestal gemaakt van een Amerikaanse synthetische rubber genaamd neopreen. Het is een materiaal wat rekbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Neopreen word o.a. ook gebruikt in surfplanken. Je kunt de wijnkoeler ook gemakkelijk in de wasmachine mee wassen.Hoe houd een wijnkoeler de wijnfles koud?De wijnkoeler zorgt ervoor dat het verloop van de opwarming langzamer gaat dan normaal gesproken. Dit gebeurt door dat de geleiding en warmtestraling tegen gehouden worden. Door middel van wijnkoeler kan een drankje 2 keer zo lang koud blijven.

Soorten wijnkoelers

Je hebt wijnkoelers in verschillende soorten maten, soorten en materialen. Er zit ook een groot verschil in de kwaliteit van de wijnflessen. De ene wijn fles is at duurder dan de anderen wijnfles, maar dat zegt niets over de kwaliteit.

De ijsemmer;

De ijsemmer is een van de meest gebruikte wijnkoeler. Het is een ijsemmer gevuld met een snel koelend mengsel en water en ijsblokjes. Je hebt een ruime hoeveelheid ijs nodig voor een ijsemmer, nadeel ervan is dat er een grote kans is dat het etiket los gaat zitten. De meeste ijsemmers zijn van metaal gemaakt, maar je hebt ook kunstof emmers. Het voordeel van kunstof ijsemmers is dat het koude verlies iets minder naar buiten toe is, en daardoor blijft de wijn langer koel. Hierdoor kan ook de kwaliteit van een rode wijn verbeteren doordat je hem even laat koelen.

Vacuüm koeler;

De bedoeling van een vacuüm koeler is toezicht houden over het tempratuur. De wanden van de vacuüm koeler zijn dubbel.Koelmanchetten manchetkoelers of Flessenkoeler;Koelmanchetten of manchetkoelers zijn klein en zijn meestal met een bepaalde soort koelvloeistof/ koelgel gevuld. Dit hoor je in de vriezer te leggen en vervolgens schuif je de koelmanchetten over de fles.

Elektrische flessenkoeler

Met een elektrische flessenkoeler kan je meer dan 1 fles koel houden.

Isolatieverpakkingen

Ten slotte zijn er speciale rugzakjes en tassen die een redelijk goeie isolatielaag hebben, je kunt er ook eventueel koel elementen aan de koelbox toevoegen.

Tags: