Hot!

Wat zijn de mooiste tuinen van Nederland?

Wat zijn de mooiste tuinen van Nederland?

In Nederland kennen we vele mooie tuinen, wat je misschien niet eens wist! Tuinen worden erg onderschat in Nederland maar je hebt echt prachtige tuinen in Nederland, wij geven je een paar voorbeelden van die prachtige tuinen.

De botanische tuin in Utrecht

De botanische tuin in Utrecht is aangelegd voor de wetenschap. Dit wordt ook wel een hortus genoemd. Deze liggen dan ook vaak naast universiteiten, en dus ook in de prachtige hortus in Utrecht. Deze tuinen brengen erg veel geschiedenis met zich mee. In 1639 werden de eerste hortus al neergelegd. De Botanische tuinen in Utrecht zijn midden in Science Park te vinden, hier bevinden zich allerlei scholen en universiteiten. De planten die daar te vinden zijn: een prachtige rotstuin, collectie van bamboes, kruipplanten, tropische kassen, orchideeën en natuurlijk nog veel meer. De tuin is niet alleen voor onderzoek belangrijk, maar natuurbescherming is bij deze tuin ook erg belangrijk. Er staan namelijk vaak planten in deze tuinen die op uitsterven staan.

Arboretum Trompenburg, in Rotterdam

Een arboretum is een bijzondere vorm van een botanische tuin. Dit is namelijk een verzameling van allerlei bomen in een park of tuin. Net als een botanische tuin is deze tuin ook aangelegd voor onderzoek. Deze tuin is net een sprookje in het voorjaar. Rododendrons die daar veel in de tuin staan, zijn dan in volle bloei. Maar het hele jaar kunt u genieten van de prachtige bomen en planten met een wandeling. Elk seizoen maakt de tuin weer volledig anders, dat blijft u verbazen. Midden in de stad omringt met de hoogste gebouwen, dit zorgt dan ook voor een enorme rust. Ook worden er in deze megatuin speurtochten uitgezet, leuk voor de kinderen!

Hessenhof, in Ede

Voor elke liefhebber van tuinen, is het hessenhof werkelijk een paradijs. Een bezoek is hier echt de moeite waard, en dan hoef je nog geen eens een plant te kopen. Het bijzondere is dat de eigenaar nog steeds alles helemaal zelf doet, nog zijn eigen plantjes zaait. Al ruim 30 jaar bestaat deze prachtige tuin, en nu tijd komen er mensen van rond de hele wereld deze tuin bezoeken. Je kunt hier je halve dag wel besteden, zo groot als deze tuin is!

Vlinderhof, in Vleuten

De vlinderhof is van alle buurtbewoners van Vleuten. Door hen wordt het dan ook onderhouden. De naam zegt het eigenlijk al, in deze tuin vind je veel planten en bloemen die geschikt zijn voor bijen, vlinder en allerlei andere insecten. Het in ongeveer net zo groot als de binnenstad van Utrecht, en bevind zich in het maximapark. Iedereen is welkom in deze tuin vol met vlinders. Het is een echte ontmoetingsplek. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van alle vlinders om je heen. Lekker spelen met de kinderen, rondje fietsen, een grote picknick houden, of gewoon even heerlijk chillen. Je kunt er werkelijk alles, je kunt zelf even gaan varen!

Tags: