Hot!

Waarom fruit op de werkvloer een geweldig idee is

Waarom fruit op de werkvloer een geweldig idee is

Fruit op de werkvloer is niet alleen lekker maar ook erg belangrijk, en dat op komt op vele manieren tot uiting! Iedereen weet natuurlijk dat fruit op de werkvloer gezond is, naast dat fruit gezond is heeft het veel meer pluspunten. Op de werkvloer zorgt fruit voor een gezonde werksfeer, en helpt ook een handje mee aan het verbeteren van het imago. Medewerkers zijn zo meer bewust van hun gezondheid, een appeltje of een banaan is natuurlijk een betere keuze dan een chocolade koekje of een zakje chips. Het benuttigen van fruit heeft vele voordelen voor eigen belangen: 

 • Helpt het tegengaan van ijzertekort. 
 • Fruit zorgt ervoor dat de stoelgang bevorderd wordt 
 • Weerstand bevordering 
 • Zorgt ervoor dat het veroudering van de huid tegengaat 
 • Fruit zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, je jezelf beter voelt.  
 • Minder kans op ziektes en een hartinfarct.  
 • Het aanbieden van fruit is ook een teken van waardering van de baas/leider naar het personeel toe. Voor het personeel is het immers gratis & de werknemerstevredenheid zal er ook niet te min aan doen!  

  Niet alleen heeft fruit eten voordelen voor jezelf, ook heeft het positieve belangen voor het bedrijf:  

 • Door alle bovenstaande redenen, kortom dat de werknemers een betere gezondheid hebben, heeft dat ook positieve gevolgen op het ziekteverzuim. Het ziekteverzuim zal namelijk flink minderen, door de betere weerstand die het fruit biedt! (Als je er genoeg van binnenkrijgt natuurlijk)  
 • Fruit nuttigen op de werkvloer zorgt ervoor dat de werknemers vitamimen binnenkrijgen waaruit zij energie halen. Energie zorgt ervoor dat het personeel actiever kan werken en ze zich beter kunnen concentreren > wanneer de werknemers een betere concentratie hebben verbeterd de productiviteit > dit zorgt ervoor dat het werk sneller wordt gedaan en ook beter wordt verricht.  
 • Werknemers nemen de gezonde levensstijl vaak mee naar huis, en beïnvloeden daar de mensen om hun heen. Je zet dus een stap om het goede voorbeeld voor andere te zijn.  
 • Gezonde look, zoals al eerder vertelt geeft het aanbieden van fruit op de werkvloer het bedrijf ook een gezonde uitstraling. Een gezonde uitstraling werkt natuurlijk goed mee aan een beter imago. Ook is fruit biologisch, dus is het niet alleen diervriendelijker maar ook milieuvriendelijker.  

Hoe het fruit gepresenteerd wordt speelt ook een grote rol, vanzelfsprekend is dat fruit vaker wordt gepakt wanneer het voor de hand ligt, dan dat je ernaar moet gaan zoeken ergens achter in de kast.  Om deze reden is het belangrijk dat fruit opvallend en aantrekkelijk moet worden gepresenteerd, een mooie stelling van felle kleurtjes bijvoorbeeld.  Wanneer ervoor wordt gezorgd dat het fruit echt in het oog valt, wordt de neiging om het fruit te pakken en te nuttigen ook groter.