Hot!

Varkenshaas bakken

Ik ga een paar leuke tips geven hoe je een lekker varkenshaasje kunt bakken. Een varkens haasje is namelijk altijd wel lekker. Zeker als je het precies de juiste manier klaar maakt. Er zijn verschillende manieren waarop je het haasje kunt maken. In dit blog hou ik echter alleen op het bakken van varkenshaasjes.

Wat is het varkenshaasje eigenlijk

Nee een varkenshaas is niet zo als het woord zou doen denken een kruising tussen een haas en een varken. Een varkenshaasje is een haasje (een mals stukje vlees) dat zich bevindt in het varken. Dit stukje vlees is erg mals en zal je tong laten verlangen naar deze zachte malse smaak.

Hoe bak je het stukje vlees nu goed mals

Eerst doe je wat bakboter in de pan. Vervolgens leg je het vlees in de pan en bak je het voor een minuutje daarna doe je het vuur lager en laat je het nog 12 tot 13 minuten sudderen. Nu het malse stukje varkenshaasje lekker uit de pan halen. Zet het vuur uit en stop het haasje in folie en laat het vervolgens 1,5 tot 2,5 minuten rusten. En dan kun je heerlijk eten. Een andere manier om een haasje te bakken is door het varkenshaasje in de koelkast te leggen. 30 minuten voordat je de varkenshaasjes wil gaan bakken haal je ze uit de koelkast en dep je het vlees af met een keukenpapiertje. Vervolgens sla je het einde om en zet je dit vast met een cocktailprikkertje of een tandenstoker of een andere tool waarmee het vlees omgedraaid blijft. Vervolgens begin je met het bakken van het varkenshaasje. Zorg dat je het haasje lekker aan alle kanten goed gaard. Dit doe je op matig hoog vuur en dan met boter of olie. Heb je het vlees mooi aan alle kanten gebakken dan kun je het vuur lager zetten en doe je de deksel op de pan. Laat het zo 20 minuten staan. Met de jus die je eraan over houdt kun je een heel lekker sausje maken met champignons, Laat het haasje lekker doorgaan in zijn aluminiumfolie

Het malste varkenshaasje

Hoe bereidt je het lekkerste varkenshaasje?

Maar hoe houd je dit geweldige stukje vlees nou goed sappig? Stap 1 nooit marineren. De marinade zal niet lekker in je vlees gaan zitten en het houdt de sappigheid tegen. Het geheim is geen haast hebben met koken. Je moet het stukje vlees namelijk lekker lang laten rusten. Ik ga je nu uitleggen hoe je het stukje vlees goed moet bakken. Peper het varkenshaasje lekker in vervolgens leg je het in een pan met boter en olijfolie wachtend tot het een prachtige harde buitenlaag krijgt. Zet de oven aan op 180°C Nu pak je een ovenschotel en olie je deze in. Leg het stukje vlees in de ovenschaal en doe deze voor 10 minuten in de oven. Nu haal je de schotel uit de over en bedek je de het braadslee gedeelte van het vlees met aluminiumfolie. Laat het minstens een kwartier rusten en klaar is kees. Is het vlees toch te koud geworden naar je mening legt het dan voor precies 4 minuten in de oven.