Hot!

Tijd om te beginnen met je rijles?

Tijd om te beginnen met je rijles?

Natuurlijk is het fijn om je rijbewijs te hebben en te kunnen gaan en staan waar je wilt, maar daar ben je niet zomaar. Om je rijbewijs te halen is een best wel lang proces. En het is geen makkelijk klusje en je moet het zelf ook echt willen, de motivatie is natuurlijk belangrijk.

Over rijles

Rijles is natuurlijk een belangrijk onderdeel om je rijbewijs te halen, rijles kan je mee beginnen wanneer je 16,5 bent. Veel mensen doen dit dan ook gelijk om hun rijbewijs zo snel mogelijk te kunnen halen en lekker te kunnen toeren. Raampje open, wind door de haren, muziekje aan klinkt goed, toch?  Rijlessen kun je nemen los of in een pakket, hoeveel rijlessen je nodig hebt ligt een beetje aan hoe snel je het rijden onder de knie krijgt. Bij de een is dat natuurlijk sneller dan bij de ander, als je geluk hebt doe je er niet zo lang over. Bovendien scheelt dat je ook wat geld!
want naast dat het geen makkelijk klusje is, is het ook geen goedkoop grapje. Je rijbewijs halen is nou eenmaal duur, het kost veel geld.

Tips voor je rijles:

  • Fouten maken is normaal, wanneer je een foutje maakt laat het dan niet te lang in je hoofd zitten. Je bent een beginner en bovendien neem je niet voor niks les, je neemt les omdat je het wilt gaan leren. Iedereen maakt foutjes tijdens rijles en dat is volkomen normaal.
  • Zoek uit bij welke rijschool je het beste gevoel hebt, zorg dat je je er op je gemak voelt en dat het vertrouwd aanvoelt. Ook recensies kunnen helpen met het zoeken welke het best bij jou past, lees die dus ook vooral even door.
  • Durf te vragen hoe het anders of beter kan, zo kan je alleen van je fouten leren en ze verbeteren. Vragen stellen is niet erg, hoe vaak je ze ook stelt. Onthoud dat zij t gewend zijn.
  • Blijf bij de les, het is belangrijk om te blijven focussen op de weg en op het verkeer. Voor sommige zal dat wat lastiger zijn, maar het is echt een must! En vooral wanneer je net begint.
  • Wees zelfverzekerd, een zelfverzekerde rijstijl ziet er goed uit. Wanner je de auto onder controle hebt en je echt weet waar je mee bezig bent, wordt het voor jezelf ook een stukje makkelijker. Ook weer niet overdrijven natuurlijk, moet niet naast je schoenen gaan lopen.
  • Zoek van te voren filmpjes op, kijk instructie filmpjes op YouTube. Vaak krijg je daar al wat meer vertrouwen van en vaak krijg je goede tips en trucs mee.