Hot!

Sliptong ontgraten

Sliptong ontgraten

Als je de sliptong gaat eten is het belangrijk dat je deze eerst ontgraat.

Dit doe je door de sliptong eerst te fileren en te bereiden. Vervolgens leg je de sliptong op een snijplank en pak je een vork en een lepel. Leg de sliptong met zijn hoofd naar de rechter kant en plaats de lepel tussen de zij graat en de file. Maak een inkeping van staart naar kop. Plaats de lepel daarna tussen het hoofd en schuif de lepel van kop naar staart zodat je het file eruit schept. Leg vervolgens de file apart op een schaal. Prik vervolgens de vork bij de kop net achter de wervelkolom en buig de kop naar voren. Verwijder vervolgens de zij graat van de tong door deze met de lepel eraf te duwen. Schuif de lepel tussen het graat en de vis vlees en schuif voorzichtig de graat omhoog. Leg de rest van de file bij de andere op de schaal. De tong is nu klaar om verwerkt te worden.

Sliptong schoonmaken

Om de sliptong schoon te maken heb je een snijplank en een mes nodig. als eerste snij je de staart iets in waardoor je onder de huid kan komen en deze kan verwijderen. de huid van de tong is heel glad dus zorg dat je de tong van te voren met keuken papier heb afgedept. vervolgens pak je een handdoek en trek je in een keer de huid eraf. Doe precies hetzelfde met de andere kant. verwijder vervolgens de ingewanden door voorzichtig met het mes door de tong heen te gaan.

Droog de tong voor het bakken goed af met keuken papier en haal het vocht eruit. vervolgens is die klaar om te bakken doe dit 3 minuten per kant 6 minuten in totaal. als je de tong gebakken hebt laat je hem afkoelen en is het tijd om de tong te ontgraten. dit doe je door middel van een vork en een lepel. plaats de vork achterop de staart en de lepel er net iets voor. maak door middel van het begeleiden van de lepel naar achter een inkeping om de filet te begeleiden. leg vervolgens de stukken filet op een schaal. Vervolgens zet je de vork achter de kop en buig je deze naar voren. Verwijder nu de zijgraad van de tong door met de lepel naar de zijkant te schuiven. schuif nu de lepel aan de onderzijde van de graat en het visvlees en haal het graad er rustig en gebalanceerd uit.

Tags: