Hot!

Recepten met gehakt

Gehakt recepten zijn om een heleboel redenen een geliefd voor velen in het weekends: rundvlees is goedkoop, kookt snel op en kan op eindeloze heerlijke manieren worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een smakelijke nieuwe spin op klassieke rundvlees recepten zoals vleesbrood, hamburgers, chili en lasagne, heeft u de Southern Living Test Kitchen bedekt. Of als je in de stemming bent voor iets anders met gehakt, vind je ook verrassende nieuwe manieren om gehakt vlees te gebruiken in roerbakken, soepen, calzones, kebabs, en meer. Het rundvlees is ook makkelijk om in te vriezen. Dus op naar de supermarkt en sla een voorraad in om de volgende recepten te maken!

Rundvlees Chili met gehakt

Hartige chili met vlees tot in de perfectie gekookt in een Nederlandse keuken alvorens te worden gecombineerd met andere ingrediënten. Voor onze Quick Beef Chili raden we aan om petite tender te gebruiken. Deze quick-cooking basis voor dit gerecht is supermarkt steak dat van de schouder is gesneden. Het lijkt en smaakt als toetje maar kost een derde van de prijs. Als u het niet kunt vinden, probeer het chuck-eye steak, dat ook een goede smaak heeft, maar kan meer trimmen nodig heeft. Wat uw keuze ookis: deze snelle, pittige, heerlijke chili zal je je kom voor seconden vullen. Smoor het in grote toppings zoals met groene uien, zure room of veel anderen.

Ingrediënten

  • – 2 pond rundvlees petite tender biefstuk, gesneden en in 2 centimeter kubussen gesneden
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 1 gele ui, gesneden
  • – 4 knoflookenteltjes
  • – 2 tot 3 thee lepels gesneden Chipotle Chili Poeder
  • – 2 theelepels Gedroogde Oregano
  • – 2 theelepels Gemalen Komijnv
  • – 1 (6-Oz.) Tomten pasta
  • – 5 (4,5 oz.) Blikjes gesneden Groene Chili Pakjes
  • – 4 Kopjes Kippenbouillon
  • – 1 (14.5-Oz.) gestoofde Tomaten
  • – 2 eetlepels Gewone Geel Maïsmeel
  • – Toppings: Groene Uien, Gebakken Uienringen, Zure Room, Cheddar Kaas

Hoe maak je het?

Stap 1: Sprinkel rundvlees met gewenste hoeveelheid zout en peper. Kook rundvlees in hete olie in een grote, ijzeren pot, vaak roeren, 5 tot 6 minuten of tot bruin. Daarna het rundvlees overbrengen naar een bord, herhaal dit voor het gehakt.

Stap 2: Voeg ui aan de oven toe en kook, roer vaak, 3 minuten of tot mals. Voeg knoflook toe. Kook en roer voortdurend gedurende 2 minuten. Roer de tomatenpuree in en kook, roer voortdurend gedurende 2 minuten.

Stap 3: Voeg chili, volgende 2 ingrediënten, rundvlees en gehakt en 1 kop water toe. Daarna het aan de kook brengen. Kook het en roer, af en toe gedurende 20 minuten. Voeg zout toe aan smaak. Voeg een beetjes maïsmeel toe. Kook en roer voortdurend gedurende 5 minuten of tot het dik is. Serveer met de gewenste toppings. Perfecte Gehaktballetjes voor een feestje Deze gehaktballetjes kunnen op elk moment van het jaar. Daarom noemen we ze onze Perfecte Gehaktballetjes.

Gehakt kopen

De lekkerste gehakt koopt u natuurlijk bij Vleesch en Co Gehakt

Ingrediënten

  • – 1 kopje pittige kalamata olijven
  • – 1/2 kleine rode ui, grofgesneden
  • – 3/4 kop grof gesneden Serse muntbladeren
  • – 1/2 kop grof gesneden peterselie
  • – 2 theelepels citroen extract
  • – 3/4 kop panko (Japanse Broodkruimels)
  • – 1/2 Kop Ricotta Kaas
  • – 2 grote eieren
  • – 1 1/2 theelepels kosher zout
  • – 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • – 1 pond rundvlees
  • – 1 pond milde Italiaanse worst, kappen verwijderd
  • – 1 (tomaten) tomatenpasta
  • – 3 kopjes rundvlees bouillon
  • – 1/3 kop hete peper gelei

Hoe maak je het?

Stap 1 Voor verhit de oven tot 230°. Hak in de tussentijd de eerste 5 ingrediënten. Roer samen panko, de volgende 6 ingrediënten, en olijf mengsel in een grote kom, om het goed gecombineerd. Vorm het mengsel tot een bal van 2 centimeter ballen, en plaats het 2 centimeter uit elkaar op aluminiumfolie-beklede ovenplaat.

Stap 2 Bak gedurende 12 minuten bij 230°. Koel 5 minuten.

Stap 3 Ondertussen verhit een grote pan over middelmatige hitte 2 minuten. Voeg de tomaten pasta, roer af en toe 3 minuten of tot de pasta begint te koken. Verhit de hitte tot hoog en voeg rundvlees bouillon toe, roer om stukjes tomaten pasta los van de onderkant van de pan te houden. Voeg de gehaktballen toe en laat het 5 minuten koken.

Uw vleesspecialist is natuurlijk Vleesch en Co


Ovenschotel

Wanneer de zomer voorbij komt, vinden we een oud excuus om onze ovens uit te houden. Je denkt alvast aan de zwervende hitte die onze keuken binnentreedt als de oven in deze warme dagen tot 177 graden wordt opengedraaid. Maar in de koude maanden van de winter is er niets beter dan in een warme, comfortabele keuken; Extra warmte krijgen van het werk van de oven en te genieten van de heerlijk geur die je huis binnentreedt. Dit is een extra voordeel in plaats van een ongemak. Terwijl de zomer nu in volle gang is kunt u zich alvast voorbereiden op winter, dan is het eindelijk weer tijd om je ovens aan te zetten en sommige van deze smaakvolle en stevige gerechten te koken. Het is niet alleen makkelijk om iets in een oven klaar te maken, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de schotel wanneer het in de oven zit – wat tijd vrij maakt voor andere dingen.

Vis schotel

Deze heerlijke visschotel kan in een ovenvaste schotel gemaakt worden, daarna op de afwasbak!

Ingrediënten

  • – 25g Boter
  • – 2 eetlepel bloem
  • – 1½ kopjes Melk
  • – ¾ kopje smakelijke kaas, geraspt
  • – 100g Spinazie
  • – 4 filets Witte vis
  • – ¼ kop Verse peterselie, ruw gehakt
  • – 2 theelepel Dijon mosterd
  • – 1 kip Cayenne peper
  • – 25g Gedroogde Broodkruimels
  • – 25g Parmezaanse geraspte kaas

Klaar maken

Verwarm de oven tot 200 graden. Smelt de boter in een kleine pan, voeg het meel toe, roer het 1 minuut voor een zachte hitte. Giet in de melk, klop als je gaat. Blijf doordraaien, koken en laat het verdikken. Voeg kaas toe en roer tot het gesmolten is, maak het af met sout en peper naar smaak. Boter een grote ovenvaste schotel en verspreid de spinazie. Rangschik visfilet op de bovenkant. Meng de halve peterselie met kaassaus, mosterd en cayennepeper en giet het over de vis. Meng de overgebleven peterselie met broodkruimels en parmezaanse kaas samen en verspreid over de top. Bak 25 minuten tot het goudbruin is. Lams moussaka pasta schotel Je gezin zal nog meer van dit gerecht houden tijdens de volgende dag voor de lunch, want dan komt de smaak helemaal z’n recht.

Ingrediënten

  • – 1 Aubergine
  • – 1 Ui
  • – 2 knoflooktenentjes
  • – 500g Lamskoteletje
  • – ½ theelepel Kaneel
  • – ¼ theelepel Grondkruimel
  • – 1 theelepel Verse rozemarijn
  • – 500ml Tomatensaus
  • – 50g Boter
  • – ¼ kop Bloem
  • – 2 kopjes Melk, heet
  • – ½ kop Lekkere kaas, geraspt
  • – 1 Egg
  • – 1 knijp Notenmuskaat
  • – sout en peper te proeven
  • – 200g Pasta

BBQ grill mat