Hot!

Punta banco

Punta banco

Punto banco

Tegenwoordig maakt de populariteit van het gokken weer grote stappen, wij gaan ons specifiek verdieping is het casino spel; Punto banco, wat het is, hoe het werkt en hoe word je uitbetaald.

Wat is Punto banco

Punto banco is een kansspel waarbij niet tegen elkaar wordt gespeeld tussen de spelers, maar de spelers tegen de bank. Bij Punto banco kan zowel zittend als staand worden deelgenomen aan het spel. Het spel wordt als het ware in twee teams gespeeld. Team 1 Punto en team 2 banco. Het doel is om zo dichtbij mogelijk bij de 9 punten te komen. Als gast bij de bank kunt u inzetten op een van de twee teams. De inzet moet gelijk of natuurlijk meer zijn aan het minimum inzetbedrag van de tafel en minder dan het maximumbedrag wat er bij de tafel is aangegeven. Om de beurt worden er kaarten gelegd bij Punto en banco. Ook kun je kiezen om voor egalite, dit betekent dat beide teams eindigen met evenveel punten.

De werking & basisregels van Punto banco.

Voordat we beginnen een paar dingen die handig zijn om te weten voor het spelen;
De kaarten 2 tot en met 9 hebben hun eigen puntenwaarde, de kaarten met een plaatje hebben als puntenwaarde 0. Aas betekend 1 punt. Punto en banco hebben krijgen beide twee kaarten, waarvan de punten van de kaarten per team bij elkaar worden opgeteld. Nu zijn hier een paar mogelijkheden die zich kunnen voordoen;

  • De twee kaarten zijn bij elkaar opgeteld al 8 of 9 punten, hier hoeft geen kaart bij te worden ‘gekocht’ wanneer een team 8 of 9 punten heeft; heeft dit team gewonnen.
  • De twee kaarten zijn bij elkaar 6 of 7 punten, dan past Punto, dit houdt in dat er geen kaart meer bijkomt.
  • De twee kaarten zijn bij elkaar 5 of minder, krijgt Punto er nog een kaart bij, dus een derde kaart.
  • Wanneer de kaarten samen een hoger getal vormen dan 9, dus het getal in het tiental komt, vervalt het tiental en blijft het laatste cijfer over. 13 wordt 11 wordt 1 etc.

De uitbetaling van Punto Blanco.

In het begin van het spel is er ingezet op een van beide teams met een bepaald bedrag. Wanneer het team heeft gewonnen waar u op in heeft gezet, krijgt u uw inzet keer 1 uitbetaald. Dat is niet altijd het geval, want wint het team met 5 punten, dan krijg je 0,5 keer je inzet uitbetaald. Heeft het team verloren waar u op ingezet heeft, dan wordt u inzet door de bank ingenomen. Spelen Punto en banco gelijkspel? Als u hierop in heeft gezet en het gebeurd krijgt u de inzet 8 keer uitbetaald.