Hot!

Peru

Peru

Over Peru zelf

Peru is een relatief klein land ten zuiden van de evenaar, aan de westkust van Zuid-Amerika. De landen die omringt liggen van Peru zijn: Brazilië, Chili, Bolivia, Ecuador en Colombia. Daarnaast grenst Peru ook aan de grote oceaan in het westen. De hoofdstad van dit mooie land is Lima, naast de hoofdstad is dit ook de grootste stad van Peru. Het inwoners aantal van de hoofdstad staat nu ongeveer op 9.752.000, de laatste twee jaar is de stad erg gegroeid qua inwoners. Namelijk wel 2 miljoen extra inwoners in de tijdsperiode van twee jaar. De bevolking van het hele land is ongeveer 32 miljoen inwoners. Officiële talen die hier het meest worden gesproken zijn: Spaans, Quechua en Aymara. Quechua is een indiaanse taal, Aymara is een taal die in meerdere landen wordt gesproken: Chili, Bolivia, Argentinië en natuurlijk Peru zelf.

Bezienswaardigheden in Peru

Peru heeft een erg verschillend landschap en een rijke geschiedenis, dit zorgt ervoor dat er behoorlijk wat te beleven en te zien is in Peru.

Ballastase eilanden: een groep eilanden langs de kust van Peru waar veel verschillende soort zeevogels heentrekken.

  • Chan Chan: Chan Chan is een ruïne stad die zich kenmerkt door vele overblijfselen van 9 erg grote lemen paleizen. niet alle 9 paleizen zijn te bezoeken, alleen het paleis ‘tschudi-complex’ is toe gangbaar, bestaande uit meerdere zalen en een plein. Wel wordt Chan Chan gezien als bedreigd erfgoed.
  • Caral dit is de oudst bekende stad van het land Amerika. Caral is gelegen 200km ten noorden van Lima (de hoofdstad) in een vallei. Het oudste bouwwerk, dat uit de derde eeuw voor christus komt, de ruïnes van Caral is een piramide 
  • Hoogvlakte: De hoogvlakte van Peru ligt op een gemiddelde hoogte van 4.000 tot 6.000 meter boven het zeeniveau. zo is de lucht een stuk ijler en is het er ook niet echt warm. Peruanen cocabladeren zijn er voor de mensen die hoogteziekte hebben, kauwen op de bladeren zou dit verminderen. De cocabladeren kunnen tevens ook gebruikt worden als basis voor de welbekende drug cocaïne.
  • Nazcalijnen: dit zijn een aantal eeuwenoude figuurtekeningen in het zand, midden in de woestijn gelegen. Alleen vanuit de lucht zijn deze figuren goed te zien. Het is nog niet duidelijk hoe de figuren zo ontstaan zijn, maar er zijn wel verschillende theorieën over bedacht.
  • Tropische regenwoud: wat al bekend was is dat Peru een zeer afwisselend landschap kent. Aan de ene kant hebben we aan de kust woestijn, en aan de andere kant zijn er nog hoogvlaktes, maar naast dat heeft Peru ook tropische regenwouden. de regenwouden kunnen op verschillende plekken in het land bezocht worden, sommige gebieden zijn verklaard tot nationaal park.

Zoals u kunt zien zijn er genoeg dingen te doen in Peru, bovendien is het op zichzelf al een erg mooi land met een goed klimaat!