Gember knoflook noedle soep met paksoi is een voedzaam, geruststellend en griepbestrijdend recept binnen twintig minuten gemaakt met vegetarische bouillon, noedels, champignons en paksoi. Deze paksoi Soep maak je gemakkelijk naar je eigen smaak door kip, garnalen, pittige pepers of andere groenten toe te voegen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
1 el olijfolie
3 sjalotjes (in blokjes)
1 bosje groene uien (gehakt, groen en wit verdeeld)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 el gember (vers, fijngehakt)
1,3 kg natriumarm kippenbouillon (of water voor veganisten)
2 hele steranijs
2 eetlepels sojasaus (of Tamari voor een glutenvrije optie)
283,5 g Kastanjechampignons (in plakjes)
170,1 g rijstnoedels
1,5 kop paksoi (grof gehakt)
sesamzaadjes (als topping)
rode pepervlokken (als topping)
Bereidingswijze:
- Neem één tot twee eetlepels olijfolie en verhit deze op middelhoog vuur in een middelgrote soeppan.
- Voeg nu sjalotjes gesneden in blokjes toe aan de olie en meng dit goed. Wanneer de sjalotjes zacht en doorschijnend beginnen te worden en of als je 4 tot 5 minuten op middelhoog vuur hebt gekookt, is deze stap klaar.
- Nadat u de uiteinden van de groene uien hebt afgesneden, scheidt u het groene deel van het witte deel. De gehakte delen groente worden apart gezet om te gaan beleggen. De witte delen van de uien moeten worden fijngesneden.
- De witte delen van de uien, samen met gember en knoflook dat is fijngehakt toe aan de sjalotjes en meng goed. Kook en roer 1 tot 2 minuten. Als de knoflook en gember ruiken kan het koken stoppen.
- In de pan giet u voorzichtig de mix of kippenbouillon en breng het aan de kook. Ook de sojasaus en steranijs kunnen nu aan de pan kunnen worden toegevoegd. Wanneer de pan is afgedekt, laat de pan dan tien minuten sudderen.
- De deksel kan van de pan worden verwijderd, zowel als de steranijsjes in de soep.
- Ook de gesneden champignons, paksoi en de noedels kunnen worden toegevoegd. Laat de pan nu sudderen van 5 tot 8 minuten.
- De soep wordt verdeeld over het aantal kommen en strooi wat sesamzaadjes erover. Indien u wilt kunt u de groene delen van de ui ook toevoegen
Paksoi, ook wel Chinese kool genoemd, is een lid van de Brassica-koolfamilie. Als donkere, bladachtige kruisbloemige groente is paksoi zeer voedzaam. Het zit boordevol vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten, maar bevat weinig calorieën en koolhydraten. Het is gemakkelijk te bereiden en is een smakelijke aanvulling op soepen, roerbakgerechten en andere gerechten met Aziatische invloeden
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
2 theelepels geroosterde sesamolie
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel sojasaus met verlaagd natriumgehalte
0,50 theelepel gehakte verse knoflook
2 kopjes dun gesneden paksoi
0,50 kopje dun gesneden rode paprika
0,75 kop dun gesneden komkommer
2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Combineer de eerste 4 ingrediënten in een middelgrote kom
- al roerend met een garde. Voeg paksoi en de overige ingrediënten toe
- mix dan zachtjes het groen met de dressing