Hot!

Op reis naar curaçao

Op reis naar curaçao

Over Curaçao

Curaçao is een heerlijk eiland in de zuidelijke Caribische zee. Vlak voor de kustlijn van Venezuela, curaçao behoort tot het koninkrijk der Nederlanden, ook klein-curaçao behoort hiertoe. Met Willemstad als hoofdstad behoorde curaçao als eilandgebied tot 10 oktober 2010 de grootste van de Nederlandse Antillen. De taal die op dit eiland wordt gesproken is naast Nederlands en Engels vooral Papiaments, Papiaments is een creoolse taal die naast op curaçao ook wordt gesproken op Bonaire en Aruba. Letterlijk betekend Papiaments ‘gepraat’ dit is afgeleid uit de Portugese taal van babbelen: papear. Er zijn ongeveer 250.000 sprekers van deze creoolse taal. Naast de drie meegesproken talen worden er ook andere talen wel eens gebruikt als Spaans en verschillende dialecten. Dit zou goed te maken kunnen hebben met het feit dat er veer verschillende nationaliteiten in curaçao te vinden zijn. Het zijn er ongeveer 5o en ze hebben allemaal stuk voor stuk hen eigen tradities en cultuur.
Informatie over het prachtige eiland, curaçao is verspreid over 444 vierkante kilometer, genoeg ruimte dus om de 158.040 inwoners een plekje te geven! Veel inwoners zijn dat dus niet, om u een beetje inzicht te geven: dat zijn er ongeveer net zo veel als de Nederlandse stad Apeldoorn.

Weetjes over curaçao

Curaçao heeft veer verschillende kleine strandjes die toegankelijk zijn aan de zuid- en westkust. Daarentegen zijn stranden aan de noordkust te wild om te gaan zwemmen . wat ook opmerkelijk is, is dat op sommige stranden (niet alle stranden dus) de BBQ aan mag worden gestoken. Curaçao is ook bekend als het gaat om Nederlandse inwoners die hier stage willen lopen of voor een langere tijd op het eiland van plan zijn te gaan werken, dit zijn er ongeveer 5000 per jaar. In curaçao zijn er erg veel insecten, reptielen en dieren die zich gewoon vrij in de natuur bevinden, dit kan voor sommige wel even wennen zijn want het is een stapje erger dan de beestjes hier in Nederland. In curaçao komen ook veel zwerfhonden voor, namelijk zo’n 90.000! u kunt ook bedenken dat zo een groot aantal zwerfhonden niet zomaar als probleem kan worden opgelost, dat zou betekenen dat elk huishouden (60.000 huishoudens) 1,5zwerfhonden zou moeten opnemen.

Weer en klimaat in curaçao.

Curaçao heeft het klimaat ‘semi-aride’, dat staat volgens het klimaatclassificatie van Koppen voor een groot deel uit een tropisch steppeklimaat. Meer naar het westen van het eiland heerst er meer een savanneklimaat, dit deel van het eiland is namelijk ook vochtiger. Het regenseizoen op curaçao is van oktober tot december, in deze periode valt hier dus de meeste regen. 31,4 graden is de gemiddelde jaartempratuur overdag, s ’nachts is dat 25,7. Over het algemeen zijn de verschillen qua tempratuur klein. De passaatwinden spelen daar een rol in, zij brengen namelijk overdag een koele lucht mee en s ‘nachts een warmere lucht.