Hot!

mode door de jaren heen

mode door de jaren heen

Modetrends 1920. 

Een boblijn was alles in de jaren 20, het gaf vrouwen een elegante Touch. Broeken waren in die tijd nog niet van toepassing bij de vrouwen, maar ze werden wel gedragen. Bijvoorbeeld een rechte wijdere broek was bij veel vrouwen in hun kleding kast te vinden. Vrouwen zagen er niet saai of eenvoudig uit. Ze maakte hun outfits af met prachtige hoeden of mooie boa’s. Vrouwen gingen vaak het liefst de deur uit met een mooie lange cocktailjurk tot onder de knie met allerlei strikjes aan de boven kant. Rokken tot net boven de knie maar de vrouwelijke burgen kwamen er niet echt uit. 

Modetrends 1930 

In de jaren 30 werden de jurken weer wat langer als in de jaren 20, de jurken kwamen ongeveer tot de kuit. Hoge sleehakken, jassen met schoudervulling het was helemaal de trend. Ook werden avondjurken van zijden en bijzondere laag uitgesneden ruggen helemaal geweldig en trok zeker veel  aandacht bij de mannen. 

Modetrends 1940 

1940 was de periode van de oorlog, niemand had geld voor dure kleding of een volle kleding kast. Daarom werden vaak tweedehands kleding gebruikt om daarvan weer iets nieuws te maken. Het was een sombere tijd, mensen wouden niet uitsloven met mooie kleding. Rechte rokken tot aan de knie, boven kleding was goed afgesloten tot aan de nek. Niet het meest modieuze jaar dus. 

Modetrends 1950 

Het was de tijd van de “rock ‘n’ rol” Vrouwen waren in deze tijd erg trots op hun vrouwelijke vormen. Smalle taille waren erg populair, alleen had niet elke vrouw dit geluk. Om dat een beetje te krijgen gebruikte veel vrouwen corrigerend ondergoed. Vrouwen droegen mooie zwarte kokerrokken, petticoats en veel blousejes met stippen en allerlei leuke patronen en details. 

Modetrends 1960 

In 1960 droegen vrouwen veel jurken met A-lijn, korte rokjes en de flared broeken kwamen steeds meer in de mode. De mode van 1960 staat bekend op zijn vele grafische patronen en vele felle kleuren. Vrouwelijke vormen waren niet van toepassing want de kleding die ze droegen begin jaren zestig waren vrijwel mannelijk. Terwijl dat eind jaren 60 wel heel anders was.  

Modetrends 1970 

Echt alles was mogelijk in de jaren 70. In de jaren 70 was iedereen vrij, wild en rebels. Het was de tijd van de hippies, de wijde broeken, blousejes met trompetmouwen, ronde brillen noem maar op. Ook was dit de tijd van de punkies. Alles van zwart leer, zwarte make-up, hanenkammen noem maar op. Ook als je geen hippie was waren de wijde broeken alsnog helemaal in, wit strak shirtje erop en je was helemaal de blits. Ook de mannen waren niet vies van een bijzondere mode smaak die tijd, noem bijvoorbeeld de iets te strakke jumpsuits. Ook waren in deze tijd de felle kleuren en gekke printje helemaal trendy. De muziek was ontzettend belangrijk voor de mode. Je had als artiest onderhand meer succes als je er helemaal fancy uitzag maar niet kon zingen dan als je er niet goed uitzag en een stem had van een engeltje.  

Modetrends 1980 

De tijd van grote shirtjes met daarop enorm grote logo’s. In 1980 droegen ze ook wat nu weer helemaal in is de “off shoulder” een shirt met een mouw. In deze tijd waren heel veel mensen helemaal weg van sporten. Dat liep zelfs zo erg uit de hand dat mensen sport outfits gingen dragen in het dagelijks leven. Als je met je bomber jack en een joggingbroek naar de disco ging, stiel je helemaal de show.  

Modetrends 1990 

En erg gedurfde modestijl hadden ze wel in de jaren 90 en niet alleen bij de jeugd, ook zeker bij de moeders. De moeders droegen veel wijde blazers met schoudervullingen. Vooral de combinatie van kleding in die tijd was erg bijzonder. Een oversized trui met gekke figuren kleuren, niks was te gek.  

Modetrends 2000 

In het jaar 2000 droegen we vooral driekwartsleggings met een kort denim rokje, vooral witte driekwartleggings waren helemaal in. Ook de beenwarmers waren een van de grootste modetrends en dit droeg je niet alleen naar de voetbal maar ook gewoon naar school. Ook waren de extreem lage broeken ook niet te missen, vooral de jongens droegen zowat broeken tot aan hun knieën. Vooral de muziek en de filmwereld hadden veel invloed op de fashion trends in het jaar 2000. Iedereen wou er uit zien zoals Britney Spears, Destiny’s Child of Christina Aguilera. Piloten brillen, grote hoepel oorbellen waren helemaal het einde.