Hot!

Loterijen

Loterijen

Een loterij winnen is natuurlijk een van de beste dingen wat je kunt overkomen. Maar welke loterijen heb je nu eigenlijk in Nederland? En hoe werkt nu zoon loterij?

Werking van een loterij

Je hebt een heleboel verschillende soorten loterijen in Nederland, maar uiteindelijk geld voor elke loterij hetzelfde. De eerste stap is het kopen van een lot. Een lot bevat meestal een cijfer, of een letter. Het kan zijn dat meer mensen hetzelfde cijfer hebben wat op jouw lot staat maar vaak is dit cijfer of letter uniek. Wanneer er meerdere mensen hetzelfde nummer als jou hebben heeft dat vaak te maken met dat ze zelf enkele getallen kunnen uitkiezen. Al heb je eenmaal het lot in handen, is het nog eventjes wachten totdat de uitslag bekend is en of je nog iets hebt gewonnen. Op een vast tijdstip worden de loten vaak getrokken. Vaak is een notaris hierbij aanwezig, het moet natuurlijk wel allemaal eerlijk gaan, en niet worden valsgespeeld.

Verschillende loterijen

In Nederland zijn loterijen erg populair onder het volk. Daarom hebben we ook te maken met een aantal verschillende organisaties. Wat waarschijnlijk de meest bekende loterij in Nederland is, is de staatsloterij. Dit is dan ook gelijk de oudste in Nederland. Elke 10e van de maand is hiervan een trekking. En daarbij heb je ook nog uitzonderingen voor extra trekkingen noem bijvoorbeeld, koningsdag, de gelukstrekking, de oranjetrekking en niet te vergeten de meest bekende oudejaarstrekking. Wat ook een bekende loterij onder de mensen is, is de lotto. Dit is een van de loterijen waarbij jezelf je eigen getal moet uit gaan kiezen. Bij de lotto is het dan ook mogelijk dat niet alleen jij het cijfer hebt wat er op jouw lotto zit, maar ook meerdere. Al zijn er wel vele mogelijkheden, daardoor is de kans wel klein dat iemand anders precies hetzelfde heeft als jou

Als laatste heb je ook nog de goede doelen loterijen. Dit zijn loterijen die dus ook loten verkopen en een deel van de prijzen wordt geschonken aan de goede doelen. Er gaat dus op deze manier minder naar de speler wie het geld eigenlijk heeft gewonnen. Maar je steunt wel een goed doel, die aan dat geld waarschijnlijk erg veel heeft. Waarschijnlijk klinken een aantal van deze goede doelen je maar al te bekend in de oren. Noem bijvoorbeeld de vriendenloterij, de postloterij, de nationale postcode loterij, en tot slot de bankgiro loterij

Verdere info over loterijen

Het idee van een loterij is altijd erg leuk, daarom doen er veel mensen aan mee. Maar de kans dat je daadwerkelijk wint is altijd wel erg klein. Al wil je alleen meedoen aan een loterij zit je niet op de goede plek, dan kun je beter aan kans spellen mee gaan doen. Als je zoveel geluk hebt gehad dat je de loterij hebt mogen winnen, verdwijnt zoon 60 % van je gewonnen geld. Zo verdwijnt er veel aan marketingkosten, goede doelen, kansspelbelasting enzovoort. Waarom de meeste mensen aan de loterij meedoen? Gewoon om lekker weg te dromen over al het geld wat ze zouden kunnen winnen.