Hot!

London

London

Het is maar een klein uurtje vliegen vanaf Nederland en Belgie. London is een echte wereldstad. Al kom je in London kom je gelijk in een totaal andere wereld. Het is zo dichtbij, en toch geeft London je het gevoel dat je helemaal aan de andere kant van de wereld terecht bent gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere iconen die je in Londen tegenkomt: de zwarte taxi’s, de telefooncellen, en niet te vergeten de rode dubbeldekkers. Ook rijden ze in Engeland links, dit zorgt ook voor een hele andere sfeer als dat je thuis gewend bent. Ook de bouwstijl is heel anders dan in Nederland, maar dan moet je wel oog voor detail hebben.

Je ziet bijvoorbeeld door heel Londen dakpannen en bakstenen. En dit is heel anders neergezet als in Nederland. London is een totaal bruisende stad met veel mensen. Overal zie je mensen en dit zorgt voor een gezellige drukte. In London kun je natuurlijk geweldig winkelen, hier komen niet alleen toeristen op af maar ook de Britten. Soms lijkt het wel of je in een film terecht bent gekomen na een bezoek uit London. Veel plekjes in London zijn dan ook bekend van de beroemdste films. Zoals ‘’Notting Hill”of “Bridget Jones Diary”. Maar ook James bond en oorlogsfilms komen allemaal uit London. Ook is een tripje naar London betaalbaar, dit door het grote aantal van luchtvaartmaatschappijen.

De Big Ben

Als je in London bent, kan de Big Ben natuurlijk niet ontbreken. Dit is misschien wel het bekendste bouwwerk in London ook wel de ‘’Elizabeth Tower’’ genoemd. Tot 2012 hete deze de ‘’Clock Tower”. Dit is onderdeel van het Palace of Westminster. En in deze kloktoren bevindt zich de ‘’Big Ben’’, dit is de bekendste klok ter wereld!

De Tower Bridge

De Tower Bridge is de bekendste brug van London. Deze brug is maar liefst 244 meter lang en is vernoemd naar de Tower of London, deze staat op de Noordelijke over. De Tower Bridge is niet altijd open, hij gaat gemiddeld per dag zo’n 2 of 3 keer open. Deze brug is de meest gefotografeerde brug ter wereld.

Overnachten in London

Overnachten in London is mega duur. Als je kijkt naar de vierkante meters die je ervoor krijgt behoort London tot de duurste stad ter wereld. Er zit enorm veel verschil tussen de accommodaties, de tarieven en de ligging hiervan. Goedkope kamers die nog een beetje te voorzien zijn, zul je in het hartje van London zeker niet vinden.

London Eye

Waar je ook zeker in moet zijn geweest als je een bezoekje doet aan London is de London Eye. Dit is het grootste reuzenrad van de wereld. Dit rad kan maar liefst 800 passagiers meenemen in 1 ritje en heeft een doorsneden van 135 meter. Zo heb je uitzicht over heel London. Helaas staan er dan ook enorm lange rijen. Daarom is het verstandig om even online te reserveren hiervoor. Het was eigenlijk de bedoeling dat het rad tijdelijk zou blijven staan. Maar door de populariteit onder de inwoners en de toeristen bleef het gigantische rad toch maar staan.