Hot!

Linzensoep met tomaat

Linzensoep met tomaat

Hoe kan simpele eenvoud toch zo smakelijk zijn? Deze linzensoep met tomaat bewijst dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De soep wordt bereid met verse kruiden om een optimale mix van smaken te bereiken. De soep is mooi egaal en vrolijk van kleur, maak kennis met deze heerlijke combinatie van tomaten en linzen en bereid het onderstaande recept. De soep heeft een klein beetje een Indisch tintje, een stuk warm naanbrood gaat dan ook uitstekend met deze soep samen. De tomaten-linzensoep doet het goed als lunch, past als voorgerecht bij een uitgebreid diner of kun je tussendoor eten. De linzensoep met tomaat is eenvoudig in te vriezen, zo kun je de soep later nog eens eten. Geniet van het eenvoudige recept, maar voeg vooral iets toe wanneer je voelt dat er andere combinaties mogelijk zijn. Naanbrood met een klein beetje knoflook en koriander zou goed bij dit gerecht passen, maar een bruine boterham is ook prima! Naanbrood kun je kopen bij diverse toko’s en in sommige supermarkten, bak hem thuis in een voorwarme oven af.

Linzensoep met tomaat

  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 60 minuten
  • Beoordeling 3.64 sterren uit 14 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Tomaten uit blik – 500 gram
  • Groentebouillon – 1250 ml
  • Rode linzen – 200 gram
  • Laurierblad – 1 stuk
  • Tomatenpuree – 2 theelepels
  • Korianderpoeder – 1 theelepel
  • Komijn – 1 theelepel
  • Knoflook – 1 theelepel
  • Winterwortel – 1 stuk
  • Bleekselderij – 2 stengels
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – een scheutje
  • Griekse Yoghurt – 4 eetlepels
  • Verse koriander – een handje
  • Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm een scheutje olijfolie.
  2. Versnipper een ui en bak deze aan voor een minuut of 6 op laag vuur.
  3. Snijd de bleekselderij en wortel in plakjes en laat deze meegaren voor een minuut of 4.
  4. Roer het mengsel af en toe zorgvuldig en laat de ingrediënten niet te hard aanbakken.
  5. Snijd het teentje knoflook fijn of gebruik een knoflookpers, voeg de knoflook, komijn en koriander toe en roer het geheel goed doorelkaar.
  6. Laat de ingrediënten ongeveer een minuutje doorgaren om alle smaken te mixen.
  7. Laat het vocht uit de linzen weglopen, voeg de linzen met de bouillon en tomaten uit blik met het bijbehorende vocht toe. Het geheel mag je vervolgens rustig aan de kook brengen.
  8. Wanneer de soep aan de kook is, kun je het deksel half op de pan laten hangen en is het belangrijk om de soep nog ongeveer een half uurtje door te laten garen. Wacht tot de groenten en de linzen gaar worden.
  9. Meng een apart pakje met verse koriander en de dikke Griekse yoghurt samen. Later kun je dit gebruiken als garnering voor op de soep.
  10. Het laurierblad mag je uit de soep proberen te vissen, als dat niet lukt kun je deze bij het inschenken van de soep verwijderen.
  11. Pureer de linzensoep met een staafmixer en ga hier net zo lang mee door tot de soep egaal wordt. De soep kan nog vrij dik zijn, je kunt eventueel water toevoegen om de soep dunner te maken.
  12. Verwarm de soep nogmaals tot deze gegeten kan worden en voeg naar smaak peper en zout toe.
  13. Bij het serveren mag je de mix van yoghurt en koriander op de borden met soep toevoegen. Het romige van de yoghurt combineert heel goed met het hartige van de soep.
Tags: