Hot!

Krasloten

Krasloten

Iedereen heeft zo zijn eigen ding, zo zijn er ook mensen die er een kick van krijgen om mee te doen met een krasloten spel. Natuurlijk is het al helemaal leuk wanneer je ook echt in de prijzen valt, dat is helaas niet altijd het geval bij kansspelen. Om hieraan mee te doen neem je dus eigenlijk een ‘risico’ en dat moet je maar net durven nemen en/of je liggen! Wanneer je wel hieraan meedoet moet je onthouden dat het een spelletje is en het een leuke bedoeling heeft. Een ander belangrijke mededeling is ‘speel bewust’ hiermee wordt bedoeld dat je moet spelen met wat je kwijt kan, wat je kunt missen, en weet wanneer je moet stoppen. Het klinkt erg logisch zou je denken, maar dat is zeker niet voor iedereen even makkelijk… plezier staat bij dit spel voorop.

Wat zijn krasloten?

De naam spreekt eigenlijk al voor zich, maar wij maken het u graag nog iets duidelijker; krasloten zijn loten waarbij je doormiddel van een vakje open krassen, kans zou kunnen maken op prijzen van kleine tot grote geldbedragen. Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten krasloten en ze zijn ook op meerdere plekken verkrijgbaar, zowel in winkels als online shops. Wel gelden er regels bij het meespelen aan spelletjes als krasloten. De voornaamste regel is dat je pas deel kan nemen met krasloten wanneer je de leeftijd van 18 hebt bereikt, of ouder bent dan 18 natuurlijk. Waarom is dat zo? Dat komt omdat onderzoek heeft geconstateerd dat hoe jonger iemand in aanraking komt met spellen als kansspelen, hoe groter de kans is dat diegene in de problemen hiermee komt op latere leeftijd.
Een kraslot is een vorm van instantloterij, dat houdt in dat de loterij de prijzen al heeft verdeeld voordat de krasloten zijn verkocht. Er is in Nederland wettelijk bepaalt dat instantieloterijen door maar een instantie mogen worden gehouden, namelijk de Lotto. De instantieloterij is dus een monopolieloterij, een monopolie betekend dat er maar 1 aanbieder van is.

Verschillende soorten krasloten.

Doordat er zoveel verschillende soorten krasloten zijn, worden ze onderverdeeld in 3 soorten krasloten.

  • Basisloten: samen vormen de basisloten het grootste deel van het totale aanbod in krasloten en kunnen de prijzen erg gevarieerd zijn.
  • Themaloten: deze soort loten zijn niet altijd verkrijgbaar dus maar beschikbaar voor een beperkte tijd, de naam zegt het al ze hebben een thema die natuurlijk bij de tijd van het jaar past. Denk aan: Valentijnsdag, kerst, Pasen, zomer en speciale acties.
  • Speciale loten: deze soort loten worden naast de andere loten, de gewone terminals, verkocht bij winkeliers. Een bekend voorbeeld van een speciaal lot is de december kalender.